Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2020, 16:25
Čas čítania 0:33
Viktor Kniš

Matovič o núdzovom stave nerozhodol, konzílium odkladá túto otázku na budúci týždeň

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Núdzový stav platí aj naďalej, o jeho zrušení dnes na rokovaní Igora Matoviča s konzíliom odborníkov nerozhodli.

Núdzový stav na Slovensku môže platiť najviac 90 dní, zatiaľ je vyhlásený 77 dní. Aj keď Igor Matovič v pondelok avizoval, že o ňom rozhodnú v utorok, zatiaľ k rozhodnutiu o zrušení nedošlo.


„O núdzovom stave bude rokovať Ústredný krízový štáb na základe odborných právnych analýz. Definitívne rozhodnutie prijme ÚKŠ na svojom najbližšom zasadnutí, ktoré by sa malo uskutočniť v priebehu budúceho týždňa," píše sa v stanovisku Úradu vlády podľa TV Markíza.

Ak by vláda nerozhodla, núdzový stav automaticky pominie 16. júna. Igor Matovič však pripúšťa, že časové obmedzenie ešte možno obíde tak, že po minúte znovu núdzový stav vyhlási. 

Rozhodnutie premiéra v pondelok kritizoval aj bývalý predseda vlády Peter Pellegrini. „Dokedy a podľa akého ukazovateľa ešte chce pán premiér Matovič udržiavať ekonomické obmedzenia a samotný núdzový stav?" pýtal sa. „Dnes je úplne zrejmé, že opatrenia začínajú byť brzdou ďalšieho oživovania ekonomiky," dodal. 

Domov
Zdieľať
Diskusia