Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. apríla 2020, 19:11
Čas čítania 1:21
Martin Mičuda

Je rýchlejší hyperšport alebo stíhačka? Video ukázalo víťaza dychberúceho duelu od Top Gearu

TECH STÍHAČKA
Uložiť Uložené

Slávny Top Gear zopakoval svoje niekdajšie porovnanie stíhačky s automobilom.

Súbojov, v ktorých si meria sily automobil s lietadlom nie je veľa. Jedno z azda najslávnejších takýchto porovnaní má na svedomí Top Gear, kde sa bok po boku stretol Veyron od Bugatti a stíhačka Euro Fighter. Napätie by sa v tom momente dalo krájať, a to aj napriek tomu, že víťaz sa tak trochu očakával. Vtedajšie video zaznamenalo enormný úspech, no a možno aj preto sa BBC rozhodlo obdobný duel oživiť.

Samozrejme, medzičasom už Veyron zostarol a ani Richard Hammond už nie je protagonistom najslávnejšej motoristickej show na svete. S novými účinkujúcimi sa ale pozoruhodný pretek zopakoval. Bok po boku sa tak ocitol McLaren Speedtail a stíhačka Lockheed Martin F-35B Lightning. Za volant úžasného hyper GT-čka sa posadil Chris Harris, hviezda súčasného Top Gearu, zatiaľ čo bojový počin mal v rukách jeden z profesionálnych pilotov. Ako to dopadlo?

Domov
Zdieľať
Diskusia