Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. apríla 2020, 16:37
Čas čítania 1:50
Peter Puterka

On fotí svadby, ona niečo oveľa netradičnejšie. Manželia Štabrilovci teraz ponúkajú workshopy aj možnosť pomôcť

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Ich sezóna už mala začať, no svoj biznis plán museli zmeniť.

Tento článok vznikol v rámci kampane #VDAKATEBE. Refresher rozdá 100 000 eur v podobe inzercie zadarmo malým podnikateľom, ktorí to najviac potrebujú.

Kampaň #VDAKATEBE môžeme realizovať vďaka predplatiteľom REFRESHER+, ak ju chceš podporiť, predplatné si môžeš zakúpiť tu. Návod, ako poslať tip na prevádzku nájdeš tu

Obaja sa venujú profesionálnemu foteniu, preto si spolu založili firmu. Frank je svadobný fotograf, Vera fotí psov. Najskôr stála svojmu manželovi pred objektívom, ten ju inšpiroval a tak sa začala fotiť aj ona. Ako milovník zvierat sa rozhodla venovať originálnemu žánru. Ako sa jej v ňom podarilo preraziť, keď ho ľudia dovtedy poznali len minimálne?

Ako sama hovorí, „najskôr sa objektom stala moja fenka. Chcela som však svoju prax rozšíriť, preto som oslovila všetkých kamarátov s ich chlpáčmi a fotila stále viac.“

On fotí svadby, ona niečo oveľa netradičnejšie. Manželia Štabrilovci teraz ponúkajú workshopy aj možnosť pomôcť
Zdroj: Vera Fox

Ako sa fotky dostávali na sociálne siete, oslovovali ju aj cudzí ľudia a jej biznis sa začal rýchlo rozširovať. „Sú to síce len tri roky od mojich začiatkov, ale pred objektívom mi pózovali už stovky psíkov, ale aj kone, dravce, mačky a iné zvieratká,“ dodáva. 

On fotí svadby, ona niečo oveľa netradičnejšie. Manželia Štabrilovci teraz ponúkajú workshopy aj možnosť pomôcť
Zdroj: Vera Fox

Ak si pozrieš fotky psov na Verinom profile Psí Svet, častokrát na nich uvidíš aj ich majiteľov a vzťah, ktorý s nimi majú. Fotí pritom po celom Slovensku. Čo ju však okrem radosti jej zákazníkov motivuje, je možnosť pomáhať útulkom.

Práve v nich fotila psov, aby zvýšila záujem o ich adopciu. Tým to ale neskončilo. Vytvorila tiež kalendár, ktorý tento rok bol už tretí v poradí a celý výťažok putoval práve psom v núdzi, ale aj originálne diáre či kolekciu tričiek. Dokopy tak za tri roky venovala okolo 9000 eur. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vera Fox (@verafox_photo),

Frank fotí aj učí, ako do záberu dostať silné emócie

Frank sa venuje svadobnej fotografii už 5 rokov a počas sezóny je mimo domu každý víkend. Svadby ho napĺňajú, jeho fotky sú plné života a kreatívnych kompozícií. Popri svadbách fotí čoraz viac aj zamilované páry,  ktorých fotky sú emotívnejšie ako bežné párové fotky. Intímne a často vášnivé emócie medzi zaľúbencami zachytáva prirodzene a autenticky. Začínajúcich fotografov vzdeláva aj na workshopoch, kde ich učí, ako komunikovať s pármi, fotiť živelne a dostať do fotiek silné emócie.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Frank Štabrila (@frank.stabrila),

Podpor útulky, alebo sa vzdelávaj na fotografických workshopoch

Časy pandémie priniesli veľkú zmenu v pôsobení Very aj Franka. Všetky fotenia sa zrušili a z čerstvej kolekcie tričiek sa predá len ojedinele nejaký kus. Fotenia nie sú možné a aj keby boli, ľudia majú iné starosti. Frankove svadby a fotenia dostali stopku. Ako sami hovoria, „po zime, ktorá nie je manželovou sezónou, sme míňali posledné zásoby a tešili sa ako začiatkom teplejších dní naše podnikanie znovu rozbehneme, žiaľ možnosť živiť našu rodinu tradičným spôsobom je preč,“.

On fotí svadby, ona niečo oveľa netradičnejšie. Manželia Štabrilovci teraz ponúkajú workshopy aj možnosť pomôcť
Zdroj: Frank Štabrila

Aspoň nejakú formu služby však naďalej ponúkajú online. Na Frankovej stránke nájdeš online workshopy, Vera ponúka kolekciu tričiek pre psíčkarov. Tie si môžeš objednať aj na Fanpage Psí svet Very Fox.

Domov
Zdieľať
Diskusia