Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2020, 8:12
Čas čítania 0:32
Vl Mi

Miestami vyzerajú nemocnice v Taliansku ako počas vojnového stavu. Lombardia je na tom najhoršie, nemajú už miesto

NEWS
Uložiť Uložené

Taliansko má s koronavírusom najväčšie problémy.

Z Talianska sa každý deň dozvedáme, že situácia v najohrozenejších oblastiach krajiny sa nezlepšuje, práve naopak. Za jeden deň zomrelo na koronavírus až 475 ľudí, pričom ide doposiaľ o najvyšší počet obetí za 24 hodín

V krajine aktuálne evidujú dokopy už takmer 3 000 obetí. Stále ide o najviac postihnutý štát koronavírusom v rámci Európy. Prvého nakazeného identifikovali 31. januára, momentálne je v Taliansku 28 710 nakazených.

Odporúčané
V slovenských Kauflandoch a Lidloch si seniori v čase od 13:00 do 14:30 môžu nakúpiť prednostne V slovenských Kauflandoch a Lidloch si seniori v čase od 13:00 do 14:30 môžu nakúpiť prednostne 19. marca 2020, 7:46

Najpostihnutejšou oblasťou je Lombardia, v stredu tam podľahlo nákaze 300 ľudí. Majú preplnené nemocnice, pacientov musia často nechávať na chodbách. Tamojšie zdravotnícke zariadenia hlásia, že nemajú žiadne ďalšie lôžka. Chorých preto musia prevážať do iných regiónov.

V krajine sú zatvorené bary, reštaurácie a väčšina obchodov, podobne ako na Slovensku. Obyvatelia majú ostať doma.

Očakáva sa, že Taliansko ešte nedosiahlo svoj „vrchol“ v rámci šírenia nákazy. Európska krajina je počtom úmrtí aj počtom infikovaných celosvetovo na druhom mieste, najviac obetí má Čína, píše BBC.

Domov
Zdieľať
Diskusia