Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2020, 7:46
Čas čítania 0:47
Vl Mi

V slovenských Kauflandoch a Lidloch si seniori v čase od 13:00 do 14:30 môžu nakúpiť prednostne

NEWS KAUFLAND
Uložiť Uložené

Obchodné reťazce chcú tak pomôcť najohrozenejšej skupine obyvateľstva.

Nemecké obchodné reťazce Kaufland a Lidl zaviedli pre seniorov špeciálny čas, kedy si môžu nakúpiť prednostne. Reagujú tak na epidémiu nákazy COVID-19, ktorá momentálne trápi nielen Slovensko, ale celý svet.

Odporúčané
Ľudia šijú rúška, vešajú ich pred domy a ponúkajú ich susedom zadarmo. Niektoré sa minuli do hodiny Ľudia šijú rúška, vešajú ich pred domy a ponúkajú ich susedom zadarmo. Niektoré sa minuli do hodiny 19. marca 2020, 6:42

„Kvôli ochrane tej najohrozenejšej skupiny zákazníkov sme sa rozhodli na našich predajniach zaviesť nákupné hodiny pre našich seniorov. Každý deň medzi 13:00 a 14:30 sú naše predajne určené hlavne pre nich. Nie je v našej moci zabezpečiť dodržiavanie tohto opatrenia, preto buďme ohľaduplní. Naplánujme si svoje nákupy na iný čas a tým ich chráňme,“ reagoval Kaufland na sociálnej sieti.

Podobný status nájdeš aj na nástenke Lidlu. „Buďme k sebe v týchto náročných časoch ohľaduplní a chráňme seba a svojich najbližších. Zaviedli sme prednostné nakupovanie pre seniorov, ktorí su najohrozenejšou skupinou. Každý deň od 13:00 do 14:30 vo všetkých našich 142 predajniach. Nie je však v našich silách zabezpečiť dodržiavanie tohto odporúčania, preto vás prosíme o ohľaduplnosť, chráňme tých najzraniteľnejších,“ píše nemecký reťazec s tým, že ak nepatríš do tejto skupiny, mal by si nakupovať v inom čase.

Počet nakazených na Slovensku v stredu stúpol na 105. Najväčšie problémy má momentálne Taliansko, počet nakazených stúpol zatiaľ najviac od začiatku šírenia vírusu. V stredu prišlo o život až 475 ľudí, čím sa celkový počet výrazne priblížil k číslu 3 000.

Domov
Zdieľať
Diskusia