Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2020, 8:20
Čas čítania 5:42
Jakub Paulík

10 vecí, ktorým sa treba vyhýbať. Na niektorých povrchoch sa koronavírus udrží 72 hodín

10 vecí, ktorým sa treba vyhýbať. Na niektorých povrchoch sa koronavírus udrží 72 hodín
Zdroj: TASR - Roman Hanc
ZDRAVIE KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Pomôž sebe aj svojmu okoliu dodržiavaním pravidiel.

Koronavírus má dopad nielen na Slovensko, ale aj na celý svet. Možno sa ti to nezdá, no to, kedy sa z tejto krízy dostaneme, záleží od každého jednotlivca. Nedávno sme ti priniesli článok s desiatimi bodmi, ktorých by si sa mal aktuálne držať. Dnes k tebe naopak prichádzame s desiatimi vecami, ktorých sa máš vystríhať.

Odporúčané
Prečo byť doma, aj keď necítiš príznaky koronavírusu? 10 vecí, ktorých by si sa mal teraz držať Prečo byť doma, aj keď necítiš príznaky koronavírusu? 10 vecí, ktorých by si sa mal teraz držať 18. marca 2020, 8:19
V tomto článku si prečítaš:
  • Ako si overiť či náhodou nezdieľam poplašnú správu
  • Prečo by si sa nemal stretávať s osobami mimo domácnosti aj keď sa cítiš zdravo
  • Na akých povrchoch sa koronavírus udrží až 72 hodín
  • Prečo ťa môže ohroziť pravidelné pitie alkoholu

Never hoaxom a nezdieľaj ich ďalej

Poplašné správy sa na sociálnych sieťach šíria každý deň. V čase neustále stúpajúcich prípadov koronavírusu je však ich výskyt nebezpečnejší viac ako obvykle. Už predtým, ako sa na Slovensku objavil prvý oficiálny prípad, si ľudia medzi sebou posielali „zaručené“ informácie o tom, ako sa nenakaziť koronavírusom.

Jedna z takýchto správ začala so slovami „Spolužiak synovca Tomáša Bendu promoval s magisterským titulom a pracuje v nemocnici v Shenzhene“. Už len úvodná veta naznačuje, že ide o ťažko overiteľný zdroj, ktorý ľudia napriek tomu rozposielali ďalej ako zaručenú informáciu. Krátko na to bola správa políciou vyvrátená ako jasný hoax.

Hoax
Hoax Zdroj: Facebook

V poslednej dobe sa v spojení s koronavírusom šíril hoax napríklad o tom, že vírus mení ľudí na zombíkov, polícia z postihnutej oblasti na Slovensku evakuuje ľudí, koronavírus previezli vlaky do Európy, či o tom, že kancelárka Angela Merkelová zhabala zdravotné pomôcky určené pre Slovákov.

Domov
Zdieľať
Diskusia