Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2020, 21:09
Čas čítania 0:23
Tímea Krauszová

Polícia varuje pred falošnými SMS správami o evakuácii

NEWS
Uložiť Uložené

Nie je to pravda.

Polícia SR upozorňuje na falošné SMS-ky, ktoré sa majú týkať evakuácie obyvateľstva pre nový koronavírus. Na Facebooku pripomína, že na Slovensku zatiaľ nepotvrdili koronavírus, navyše, Ministerstvo vnútra SR naozaj žiadnu evakuáciu nerobí.

Odporúčané
Koronavírus na Slovensku: 10 vecí, ktoré musíš vedieť a ako nešíriť paniku Koronavírus na Slovensku: 10 vecí, ktoré musíš vedieť a ako nešíriť paniku 28. februára 2020, 17:58

Falošné poplašné správy

„Zo správy má vyplývať, že Ministerstvo vnútra SR má organizovať evakuáciu z dôvodu rozšírenia koronavírusu a máte sa dostaviť na určené miesto. Táto SMS správa je falošná. Ako nám z ministerstva potvrdili, takéto správy nerozosielali a telefónne číslo je falošné,“ píšu policajti.

Už bolo podané aj trestné oznámenie. Prípadom sa zaoberajú senickí policajti, ktorí začali trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy.

Domov
Zdieľať
Diskusia