Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
14. marca 2020, 21:18
Čas čítania 0:57
Tina Hamarova

Monike Jankovskej odklepol súd väzbu, rovnako ako ďalším štyrom obvineným. Sudkyňa Repáková sa priznala

Monike Jankovskej odklepol súd väzbu, rovnako ako ďalším štyrom obvineným. Sudkyňa Repáková sa priznala
Zdroj: TASR/ Ján Krošlák
NEWS KORUPCIA MONIKA JANKOVSKÁ
Uložiť Uložené

Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, obhajcovia sa odvolali.

Sudca Špecializovaného trestného súdu Peter Pulman rozhodol, že bývalá štátna tajomníčka za stranu Smer-SD na ministerstve spravodlivosti Monika Jankovská by mala byť stíhaná vo väzbe. Rovnaký verdikt si vypočuli aj sudkyňa Denisa Cviková, sudcovia Richard Molnár a Eugen Palášthy a tiež advokát Miroslav Mojta. Na svojom webe o tom informoval Denník N

Na slobodu prepustili sudkyňu Zuzanu Maruniakovú a bývalú sudkyňu Miriam Repákovú, ktorá sa dnes priznala. Urobila tak prvý krok k uzavretiu dohody o vine a treste. S políciou spolupracuje aj sudca Vladimír Sklenka, ktorý ako prvý prezradil chobotnicu na slovenských súdoch prepojenú s Marianom Kočnerom. 

Sudcovia a advokát sú obvinení z korupcie, brania úplatkov či podplácania, ale aj zasahovania do nezávislosti súdu. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, obvinení a prokurátor totiž podali sťažnosť. Rozhodovať bude Najvyšší súd. Sudcov začali vyšetrovať po tom, čo polícia zaistila komunikáciu Mariana Kočnera cez Threemu. Vlani v lete im zobrali mobily. Koncom januára u väčšiny z nich urobili domové prehliadky. Polícia u sudcov hľadala veci, ktoré by mohli dokazovať, že ich Marián Kočner korumpoval alebo prostredníctvom nich ovplyvňoval vyšetrovateľov či prokurátorov.

Viac o jednotlivých sudcoch si môžeš v tomto článku.

Odporúčané
13 sudcov a Marian Kočner v putách: Koho dnes NAKA predviedla na výsluch? 13 sudcov a Marian Kočner v putách: Koho dnes NAKA predviedla na výsluch? 11. marca 2020, 17:16

V súvislosti s pojdenávaním sa na konci dňa stala ešte jedna bizarná vec. Denník N informoval, že syn Moniky Jankovskej chcel ísť na súd pozrieť svoju mamu, keď ho na priechode pre chodcov v Banskej Bystrici zrazilo auto. So zraneniami ho previezli do nemocnice, kde podľa TV Joj priznal, že sa pred týždňom vrátil z Talianska. Podľa platných opatrení by tak mal byť v karanténe.

Domov
Zdieľať
Diskusia