Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2020, 16:57
Čas čítania 1:05
Matej Krajčovič

Bývalý sudca Vladimír Sklenka mal na úplatkoch zobrať vyše 170-tisíc eur. Keď dali, tak som zobral, povedal policajtom

NEWS MARIAN KOČNER NAKA
Uložiť Uložené

Väčšina zrejme bola od Mariána Kočnera. Sklenka spolupracuje s políciou, čo odštartovalo tohtotýždňové zatýkanie.

Nedávne masívne zatýkanie slovenských sudcov odštartoval jeden z nich. Vladimír Sklenka sa totiž rozhodol spolupracovať s vyšetrovateľmi. Priznal sa k tomu, že sám bral úplatky a popísal tiež správanie mnohých svojich kolegov, ktorých mal tak isto ovplyvňovať aj Marián Kočner. 

Polícia a NAKA pri tohtotýždňovej akcii zatkli celkovo 18 osôb. V prípade sudcov ale o ich väzbe musel rozhodnúť Ústavný súd. Do väzby zatiaľ podľa informácií Denníka N putuje iba pätica Monika Jankovská, Zuzana Maruniaková, Eugen Palášthy, Denisa Cviková a Richard Molnár

Odporúčané
13 sudcov a Marian Kočner v putách: Koho dnes NAKA predviedla na výsluch? 13 sudcov a Marian Kočner v putách: Koho dnes NAKA predviedla na výsluch? 11. marca 2020, 17:16

N-ko informuje, že iba sám Sklenka, inak podpredseda Okresného súdu Bratislava I, sa vyšetrovateľom priznal, že od roku 2016 na úplatkoch prebral viac než 170-tisíc eur.

100-tisíc mal zarobiť za ovplyvňovanie rozsudku v Kočnerovej kauze Technopol, 40-tisíc eur zas za spor o dom na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia