Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2020, 22:27
Čas čítania 0:42
Dominik Vetrák

Celosvetový kinopriemysel stratí pre koronavírus 5 miliárd dolárov. Ak sa rozšíri aj v USA, zisky budú padať ešte viac

FILMY A SERIÁLY KINOTRŽBY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Experti zaoberajúci sa koronavírusom odhadli, aké straty bude mať na celosvetový kinopriemysel.

Koronavírus má dopad snáď na každý aspekt spoločnosti a súčasného fungovania sveta. Firmy prichádzajú o milióny dolárov a inak na tom nie sú ani prevádzkovatelia kinosál a filmové štúdiá. Hollywood Reporter informuje o tom, že kinopriemysel by mohol tento rok prísť o 5 miliárd dolárov. Kiná v Číne sú zavreté a tržby kín z Talianska a Južnej Kórei sa rapídne znižujú. Ak by niečo podobné zasiahlo aj USA, tie straty by boli oveľa väčšie. 

Víkendové tržby v Južnej Kórei sa oproti rovnakému obdobiu v minulom roku prepadli o 80%. Celkový februárový pokles tržieb sa vyšplhal až na 70%. V Taliansku je údajne zatvorená polovica všetkých kín v krajine, a to obzvlášť na bohatšom severe. Tieto straty sa budú každým ďalším týždňom zvyšovať.

Odporúčané
V Číne zrušili premiéru nového Jamesa Bonda. Koronavírus môže položiť tržby filmov a Hollywood na lopatky V Číne zrušili premiéru nového Jamesa Bonda. Koronavírus môže položiť tržby filmov a Hollywood na lopatky 26. februára 2020, 9:13

Ak by sa aj podarilo šírenie vírusu zastaviť a vynájsť vakcínu, kiná v týchto krajinách by boli ešte dlho ochromené. Nehovoriac o tom, že Koronavírus zanechá na ľuďoch psychické následky a situácia sa nemusí do pôvodných koľají vrátiť ani po roku či dlhšom období. Paranoja a strach o vlastné zdravie sú silnejšie ako túžba vidieť nejakú kino novinku.

Domov
Zdieľať
Diskusia