Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2020, 15:04
Čas čítania 1:32
Daniel Mikolášik

V Bratislave zatvorili pre podozrenie zo šírenia koronavírusu jednu školu

NEWS
Uložiť Uložené

Škola z centra hlavného mesta bude zatvorená dva dni.

Strednú priemyselnú školu strojnícka (SPŠS) na Fajnorovom nábreží, známu ako Fajnorka, zatvorili. Škola z centra hlavného mesta bude zatvorená 2 dni. Dôvodom sú preventívne opatrenia z dôvodu nového koronavírusu – COVID-19.

Vzniklo totiž podozrenie, že jeden zo žiakov mohol prísť v zahraničí do kontaktu s nakazeným človekom. Výsledky testov na prítomnosť vírusu budú známe do 48 hodín. Na ich základe sa škola v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) a regionálnym hygienikom dohodne na ďalšom postupe.

Odporúčané
Olympijské hry 2020 môžu byť kvôli koronavírusu posunuté či zrušené Olympijské hry 2020 môžu byť kvôli koronavírusu posunuté či zrušené 3. marca 2020, 16:49

TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman. BSK prijal viaceré bezpečnostné preventívne opatrenia, ktoré by mali znížiť riziko prenosu nového koronavírusu v zariadeniach, ktoré sú v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti, rovnako tak aj v prímestských autobusových spojoch.

„V súvislosti s aktuálnym vývojom epidemiologickej situácie Bratislavský kraj odporučil riaditeľom škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti venovať tejto téme maximálnu pozornosť, dôsledne dbať na dodržiavanie odporúčaní hlavného hygienika SR,“ uviedla Forman.

V Bratislave uzavreli strednú školu, jeden zo žiakov sa mal v zahraničí nakaziť koronavírusom
Zdroj: TASR/Martin Baumann

BSK zároveň odporučil, aby školy zvážili účasť žiakov a zamestnancov na hromadných akciách, účasť riaditeľov a učiteľov na pracovných cestách, a tiež odporučil opakovane upozorniť rodičov, aby v prípade výskytu chrípkového ochorenia nechali žiakov v domácom prostredí, aby sa zabránilo šíreniu chrípky, a aby sa vylúčili aj všetky možné riziká.

Domov
Zdieľať
Diskusia