Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2020, 8:42
Čas čítania 7:55
Viktor Kniš

10 najbizarnejších momentov odchádzajúceho Andreja Danka: Bozkával výložky a cez telefón aj Zsuzsovú, často si sám priťažil

10 najbizarnejších momentov odchádzajúceho Andreja Danka: Bozkával výložky a cez telefón aj Zsuzsovú, často si sám priťažil
Zdroj: TASR - Jakub Kotian
NEWS ANDREJ DANKO
Uložiť Uložené

Slovenská národná strana v parlamentných voľbách tesne preliezla 3-percentnú hranicu, ktorá je podmienkou pre získanie štátneho príspevku. Ide o najhorší výsledok SNS.

Aj keď Andrej Danko zatiaľ nepovedal, aká bude jeho politická budúcnosť, už začína chýbať aj satirickým stránkam. Jeho predposledné vystúpenie prišlo počas volebnej noci a venoval ho výhradne útoku na novinárov. Nazval ich chrapúňmi a naznačil, že to oni môžu za to, ako Slovenská národná strana vo voľbách dopadla. Kto však sledoval predvolebnú kampaň, musel už v diskusiách zaregistrovať, že Danko bol rezignovaný. 

SNS nakoniec tesne preliezla 3-percentnú hranicu, nevyhnutnú na získanie štátneho príspevku. Na čele s Andrejom Dankom tak zaznamenala najhorší volebný výsledok od roku 2002. 

Odhliadnuc od zmätočných vyjadrení Andreja Danka na tlačových konferenciách a v diskusiách sme zhrnuli 10 najbizarnejších momentov, ktoré sa budú navždy spájať s jeho pôsobením v rokoch 2016-2020. V konečnom dôsledku aj z nasledujúcich slov jasne vyplýva, že médiám stačilo počas štyroch rokov len informovať o tom, čo predseda SNS a zároveň predseda Národnej rady robil, a v mnohých prípadoch poukázať na jeho nepravdivé tvrdenia.

Odporúčané
TOP 10 momentov budúceho premiéra Igora Matoviča: Plakal, kričal a vysypával injekčné striekačky TOP 10 momentov budúceho premiéra Igora Matoviča: Plakal, kričal a vysypával injekčné striekačky 1. marca 2020, 19:57

Kapitánske výložky

V januári 2017 minister obrany Peter Gajdoš v tichosti povýšil predsedu parlamentu Andreja Danka do hodnosti kapitána v zálohe. Napísal o tom Denník N a šéf SNS okamžite zvolal tlačovku. Všetci očakávali, že Andrej Danko vysvetlí, ako je možné, že preskočil deväť vojenských hodností práve v čase, keď je na najvyššom poste v rezorte obrany nominant jeho strany.

Na tlačovú konferenciu si priniesol aj ozdobné puzdro s výložkami a rozprával o tom, že si povýšenie zaslúži. Argumentoval napríklad tým, že v mladosti absolvoval základnú vojenskú službu.

Novinárov zaujímalo, či sa Danko neplánuje vzdať kapitánskej hodnosti, ako ho k tomu vyzval líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. „Viete čo, urobím to tak, že nikdy,“ povedal Danko a pobozkal výložky. Od tohto momentu spojenie „kapitán Danko“ zľudovelo aj pre tých, ktorí politiku nesledujú. Dnes už pripúšťa, že spravil chybu a tento moment z ranných časov svojej vrcholnej politickej kariéry ľutuje.

Dnes už vieme, že sa na Andrejovi Dankovi zabával aj Marian Kočner, ktorý toto vystúpenie sledoval. Krátko po skončení tlačovky predsedovi SNS písal správu. „Svetová tlačovka. Úprimne gratulujem,“ napísal mu po tlačovke Kočner cez aplikáciu Viber s emoji znázorňujúcimi svaly a zaťatou päsťou. Andrej Danko odpovedal iba „dik.“

10 najbizarnejších momentov odchádzajúceho Andreja Danka: Bozkával výložky aj Zsuzsovú, priťažil si každou tlačovkou
Zdroj: Reprofoto RTVS

Kauza rigorózka

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 81393 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako Andrej Danko získal titul JUDr. a kto označil jeho prácu za plagiát
  • Ako vyvolal vládnu krízu a nechal otvárať listy poslancom
  • Ako po prehratom hokejom zápase Andrej Danko priznal že "popil"
  • Ako Andrej Danko staval stožiar na vlajku, z ktorého sa stal najväčší bleskozvod
  • Prečo najprv nepriznal, že komunikoval so Zsuzsovou
  • Ako si neporadil s Facebookom a ako pripomenul Slotu odchodom z diskusie
Domov
Zdieľať
Diskusia