Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. februára 2020 o 23:54
Čas čítania 2:40
Viktor Kniš

Igor Matovič Robertovi Ficovi: Nech si sníva svoje opilecké sny

NEWS ANDREJ KISKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Lídri strán sa vyjadrujú k exit pollom. Demokratická opozícia gratuluje OĽaNO, Pellegrini tvrdí, že sa nebude skrývať pred novinármi.

Lídri politických strán sa vyjadrujú k výsledkom parlamentných volieb 2020. Kým demokratická opozícia sa teší z výsledkov, ktoré naznačujú ich víťazstvo, dosluhujúci premiér Peter Pellegrini tvrdí, že bude sklamaný. 

Priebeh volebnej noci sledujeme NAŽIVO v tomto článku.

Odporúčané
Sledovali sme Parlamentné voľby 2020: Matovič vylúčil spoluprácu so Smerom, PS/Spolu sa asi do parlamentu nedostane Sledovali sme Parlamentné voľby 2020: Matovič vylúčil spoluprácu so Smerom, PS/Spolu sa asi do parlamentu nedostane 29. februára 2020 o 22:00

Michal Truban

Líder dvojkoalície PS/ Spolu, ktorá sa podľa predbežných výsledkov zatiaľ javí ako tretia najsilnejšia vyhlásil: „Ja som z týchto predbežných prieskumov rád, ale počkajme si. Vidieť, že ľudia chceli zmenu. Sme tretia najsilnejšia strana, ale očakávali sme dvojciferné číslo. Ale som rád, že kotlebovci a fašisti klesli,“ povedal Michal Truban a pogratuloval Igorovi Matovičovi k dôležitému úspechu. 

„Mám dobrý pocit z celého dňa, z vysokej volebnej účasti. To je pozitívne. Ako sa to nakoniec vyskladá, uvidíme,“ podotkol Truban. Spolu s predsedom Spolu a programovým lídrom koalície PS-Spolu Miroslavom Beblavým poďakovali svojim členom, podporovateľom i voličom.

Peter Pellegrini

Po takmer polhodine od zverejnenia prvých exit pollov, sa ukázal aj už dosluhujúci premiér Peter Pellegrini. „Ja to budem komentovať, až keď sa to potvrdí. Ak sa potvrdí to čo si myslím, že ktoré číslo patrí nám, tak som sklamaný,“ komentoval exit polly. Zároveň povedal, že sa nebude báť predstúpiť pred novinárov, keď budú dostupné aj výsledky po sčítaní hlasov. 

Igor Matovič

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič, ktorý je podľa prvých exit pollov víťazom volieb, prišiel do svojho štábu len pár minút pred vyhlásením výsledkov.

„Myslím si, že náskok je tak dramatický, že aj keď budú rozdiely, tendencie sa potvrdia. Každopádne obrovské ďakujem pre ľudí. Vyzerá to na Slovenské národné povstanie,“ povedal Matovič pre televíziu Markíza. „Vyzerá to na tretiu revolúciu, lebo takto naposledy demokratické sily vyhrali v roku 1989 a potom v roku 1998, keď spojili sily proti Mečiarovi.“

V reakcii na vyhlásenie Roberta Fica spred dvoch rokov o tom, že sa po voľbách vráti silnejší vyhlásil, "nech si ďalej sníva svoje opilecké sny."

Odhady výsledkov parlamentných volieb naznačujú, že by mohla vzniknúť silná demokratická vláda. Myslí si to líder OĽaNO Igor Matovič. Uviedol to v reakcii na odhady, podľa ktorých by jeho hnutie malo mať vyše 20 percent. Matovič voľby komentoval aj slovami, že ľudia zabojovali. 

Igor Matovič Robertovi Ficovi: Nech si sníva svoje opilecké sny

Andrej Kiska

„Teraz je zbytočné filozofovať. Dôležité je, aby sme sa zajtra zobudili do rána, keď demokratická opozícia bude môcť zostaviť vládu,“ povedal exprezident.

Líder strany uviedol, že u nich doma sa uzatvárali stávky na volebný výsledok. Konkrétne odhady však povedať nechcel. Podľa jeho slov vyššiu stávku mala jeho manželka ako dcéra.
Andrej Kiska povedal, že kandidátku postavili výborne. Poznamenal, že nie je nervózny. „Spravili sme všetko, čo sa dalo. Špina bola obrovská, pravdaže, spravili si z nás terč útokov. Ale bol odvedený kus obrovskej práce a teraz už len pár minút vyčkať. Ja si myslím, že to bude dobré,“ dodal. Je presvedčený, že strana z výsledkov sklamaná nebude.

Richard Sulík

„Teraz to vyzerá, myslím, že ten parlament už bude. Bude to teda štvrtýkrát, čo sa dostaneme do Národnej rady SR, tým sa radíme k tým úspešným stranám. Moje osobné želanie je, aby to bolo osem plus. Moji kolegovia to vedia, inak verejne som nikdy takéto nič nehovoril,“ komentoval exit polly šéf liberálov.

Alojz Hlina

„Očakávame výsledok nad 5 %. Takže KDH sa vráti znova do prvej politickej ligy na Slovensku,“ myslí si. Poznamenal, že sa cíti ako pred štátnicami. „Máš pocit, že si urobil všetko pre to, aby si bol naučený, ale ako dopadneš, to nevieš,“ spresnil Alojz Hlina. Čakanie bude podľa Hlinu napínavé. „Urobili sme, čo sme mohli. Naozaj sme sa snažili, či to bude dosť, uvidíme,“ skonštatoval.

Hlina poznamenal, že v posledných parlamentných voľbách chýbalo KDH 1400 hlasov. Verí, že tentoraz sa hnutie do parlamentu dostane. „My sme vedeli, že tancujeme na hrane, a tak si asi počkáme úplne do konca. Každá minúta teraz bude pre nás trvať hodinu a musíme byť pozitívni, lebo kresťanskí demokrati musia byť pozitívni,“ skonštatoval.

Andrej Danko

Predseda SNS Andrej Danko poďakoval voličom SNS, bude rešpektovať výsledky volieb. Pri otázkach, kde urobila strana chybu, keď zrejme vypadla z parlamentu, zaútočil na médiá. Zopakoval, že bude stranícky snem. Voličom OĽaNO, ktoré by podľa odhadov malo voľby vyhrať, odkázal, že dúfa, že im hnutie zlepší kvalitu života.

Igor Matovič Robertovi Ficovi: Nech si sníva svoje opilecké sny
Domov
Zdieľať
Diskusia