Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2020, 12:34
Čas čítania 0:36
Vl Mi

Je pravdepodobné, že olympiádu v Tokiu zrušia. Dôvodom je koronavírus

NEWS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Nebolo by to pritom prvé opatrenie, ktoré ovplyvnilo šport.

To, o čom sa posledné týždne šuškalo, je čoraz bližšie realite. Je pravdepodobné, že organizátori zrušia olympiádu v Tokiu. Je to podľa všetkého reálnejšia alternatíva, ako preloženie termínu či presunutie hier do inej krajiny. Dôvodom je koronavírus, ktorý netrápi len Áziu, ale už aj Európu.

Najväčšie problémy má na starom kontinente Taliansko, chorobe podľahlo už 11 ľudí, píše BBC. Svetová zdravotnícka organizácia dokonca upozorňuje, že ľudstvu hrozí epidémia. 

Dick Pound, jeden z členov Medzinárodného olympijského výboru povedal, že ak úrady pôvodný termín od 24. 7 do 9. 8. zablokujú, pravdepodobne ju budú musieť zrušiť, informuje bleacherreport s odvolaním sa na AP.

Je pravdepodobné, že sa zruší olympiáda v Tokiu. Dôvodom je koronavírus
Zdroj: TASR/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Nebolo by to pritom prvé opatrenie, ktoré ovplyvnilo šport. Momentálne sa nehrá napríklad čínska futbalová liga a veľkú cenu v Číne Formula 1 museli preložiť. Rovnako tak koronavírus ovplyvnil zápasy v Serie A, víkendové zápasy sa hrajú bez divákov.

Doposiaľ organizátori zrušili olympijské hry pre prvú svetovú vojnu v roku 1916, a v rokoch 1940 a 1944 ich zastavila druhá svetová vojna.

Domov
Zdieľať
Diskusia