Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2020, 8:38
Čas čítania 1:24
Martin Mičuda

Nová Octavia RS príde na trh aj v hybridnej verzii. Takto môže vyzerať

Nová Octavia RS príde na trh aj v hybridnej verzii. Takto môže vyzerať
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.autoexpress.co.uk/skoda/octavia/108747/new-2020-skoda-octavia-vrs-ready-for-hybrid-power-pictures" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">autoexpress.co.uk</a>
TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Okrem benzínovej alebo naftovej alternatívy sa do ponuky začlení aj plug-in hybrid.

Príchod novej Octavie sa naďalej nesie v znamení veľkého rozruchu. To je viac-menej pochopiteľné, keďže, predovšetkým v našom regióne, ide o jedno z najobľúbenejších vozidiel. Nehovoriac o tom, že nová, v poradí 4. generácia, vyzerá mimoriadne dobre. Už čoskoro sa stretneme s prvými kusmi aj na našich cestách. Paleta motorov a verzií však stále nie je ani zďaleka kompletná. 

Skôr či neskôr sa totiž rozšíri nielen o vyhotovenie Scout, ale aj o obľúbené RS. Ako sa medzičasom dozvedáme, práve ostro strihnutý variant príde na trh v historicky najširšej ponuke ponúkaných verzií. Okrem benzínovej a naftovej alternatívy sa na trhu objaví aj športový hybrid.

Octavia RS
Octavia RS Zdroj: www.autoexpress.co.uk

Konkrétne má ísť o plug-in hybrid, teda elektrifikovanú verziu, ktorá zvládne aj čisto elektrickú jazdu s možnosťou dobíjania na nabíjacích staniciach. O presných parametroch môžeme v tomto momente len špekulovať, v kontexte koncernových možností ale nie je ťažké čo-to naznačiť. Je viac než jasné, že Octavia zdieľa techniku s novým Golfom. Ten s príchodom 8. generácie odhalil dve elektrifikované verzie, ktorých základom je benzínový agregát 1.4 TSI.

Práve s týmto motorom sa počíta v hybridnom Golfe GTI, respektíve Octavii RS. Zákulisné správy hovoria aj o tom, že hybridné RS má mať výkon na úrovni benzínovej verzie. Tú bude naďalej poháňať motor 2.0 TSI, pričom výkon by mal vzrásť na hodnotu približne 184 kW / 250 koní. Z toho vyplýva, že hybridný derivát by mal mať približne 150-koňový motor 1.4 TSI a elektromotor s výkonom cca 74 kW / 100 koní. 

Odporúčané
Je nové GLE lepšie ako X5? Aj to sme zisťovali pri teste vyše 100-tisícového Mercedesu Je nové GLE lepšie ako X5? Aj to sme zisťovali pri teste vyše 100-tisícového Mercedesu 11. januára 2020, 13:48

Celkový výkon hybridnej sústavy má byť totiž na úrovni 180 kW / 245 koní. Technika bude spárovaná so 6-stupňovým DSG a batériou s kapacitou 13 kWh. Na čisto elektrický pohon má následne elektrifikovaná Octavia RS zvládnuť absolvovať približne 50 km. Naopak, tradičná TDI alternatíva si pod kapotou uchová agregát 2.0 TDI, ktorého výkon sa predpokladá na rovných 200 koní. 

Octavia RS
Octavia RS Zdroj: www.autoexpress.co.uk

Ak zoberieme do úvahy, že Octavia RS bude naďalej dostupná vo verzii liftback i kombi, s predným pohonom alebo 4x4 a s manuálom alebo automatom, ponuka sa hybridom značne rozšíri. Presné informácie zatiaľ nemáme, ale je viac než možné, že nová Octavia RS sa objaví už o pár mesiacov na autosalóne v Ženeve.

S najväčšou pravdepodobnosťou sa jej hybridná alternatíva stane najdrahšou Octaviou v histórii. Ako bude novinka vyzerať si môžeš pozrieť na dvoch vizualizáciách, ktoré jasne naznačujú budúcu podobu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia