Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2020, 20:38
Čas čítania 3:52
Viktor Kniš

5 najdôležitejších momentov z tretieho dňa megaprocesu s Kočnerom: Peter Tóth opisuje sledovanie Kuciaka v 8-hodinovej výpovedi

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Aj dnes sme naživo z Pezinka sledovali pokračovanie hlavného pojednávania v prípade zavraždeného novinára a jeho snúbenice.

15. januára pokračoval tretí deň megaprocesu v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, z ktorej sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Zsuzsová a Marček dali súhlas na konanie v ich neprítomnosti a do Justičnej akadémie sa dnes nedostavili.

Marian Kočner bol podobne ako v utorok opäť aktívny v kladení otázok, jeho vystupovanie bolo sebavedomé, odvážne, miestami teatrálne. Dnešný deň sa niesol v znamení výpovede Petra Tótha, ktorý začal už krátko po deviatej ráno. 

Zhrnuli sme 5 najdôležitejších momentov, ktoré sa počas stredy v Pezinku udiali. Proces mapujeme priamo z pojednávania, keďže však ide o rozsiahlu živú reportáž, pripravili sme aj skrátený prehľad. 

Opäť sa bude pojednávať budúci týždeň od pondelka. Vypovedať by mali aj Jaroslav Haščák z Penty a nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

Odporúčané
Záznam z 3. dňa zo súdu s Kočnerom: Ak sa novinári nezľaknú po vražde Kuciaka, zabijú ďalšieho, povedal vraj Kočner Tóthovi Záznam z 3. dňa zo súdu s Kočnerom: Ak sa novinári nezľaknú po vražde Kuciaka, zabijú ďalšieho, povedal vraj Kočner Tóthovi 15. januára 2020, 7:44

1. Vypovedal Peter Tóth

Podobne ako v prípade Zoltána Andruskóa, výpoveď Petra Tótha je kľúčovou v celom prípade. Počas spontánnej časti viackrát potvrdil, že boli s Marianom Kočnerom veľmi dobrí kamaráti. Povedal tiež, že to bol práve on, kto zadal Miroslavovi Kriakovi zoznam s 28 menami.: „Pred tým sme s Kočnerom spravili zoznam, koľkých novinárov sledovať, vzišlo z toho 28 mien, bol to ambiciózny zoznam.“

Domov
Zdieľať
Diskusia