Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2020, 18:53
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Video zachytáva explóziu sopky Popocatepetl, dym siaha do výšky troch kilometrov

NEWS SOPKA
Uložiť Uložené

Vybuchla jedna z najznámejších sopiek v Mexiku.

Popocatepetl explodovala a postarala sa tak o fascinujúce zábery, ktoré zaznamenali kamery do podrobných detailov. Na spomalených záberoch je vidieť erupciu od úplného začiatku až po moment, kedy výbuch nahradil hustý dym siahajúci až do výšky troch kilometrov, informuje iMeteo

Podľa lokálnych zdrojov sa nikto pri udalosti nezranil, aj napriek tomu však vláda v Mexiku avizuje tzv. žltú výstrahu, ktorou upozorňuje obyvateľov aj turistov pred vulkanickou aktivitou. V oblasti pod sopkou sa nachádzajú aj obydlia, ktoré museli v minulosti viackrát evakuovať, keď sa dym rozšíril do vzdialenosti niekoľkých desiatok kilometrov. Tentokrát všaj úrady evakuáciu nenariadili.

Odporúčané
Doktori na Novom Zélande budú potrebovať 120 metrov štvorcových kože. Dôvodom sú popáleniny po výbuchu sopky Doktori na Novom Zélande budú potrebovať 120 metrov štvorcových kože. Dôvodom sú popáleniny po výbuchu sopky 12. decembra 2019, 9:22

Kvôli historickým pamiatkam zaradeným do UNESCO navštevujú okolie sopky aj kultúrni nadšenci. Popocatepetl sa týči až do výšky 5 426 metrov nad morom. Zatiaľ posledná erupcia z novembra 2019 zasiahla aj jeden let spoločnosti KLM, teraz problémy nikto nehlásil. 

Začiatkom decembra vybuchla aj sopka na Novom Zélande, zahynulo tam niekoľko desiatok ľudí a záchranári strávili hľadaním nezvestných osôb približne týždeň. Evakuovať museli nielen turistov, ale aj domácich. 

Domov
Zdieľať
Diskusia