Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2020, 20:04
Čas čítania 3:45
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších sci-fi a komiksových filmov roka 2020. Porazí DCEU po prvýkrát Marvel a ich MCU?

FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY TOP 10
Uložiť Uložené

Nie všetky komiksovky musia byť o superhrdinoch.

Aj dnes pokračujeme výberom toho najočakávanejšieho pre rok 2020 (Preview 2020). Naposledy sme si posvietili na najočakávanejšie horory, pričom z druhého súdka (Review 2019) sme sa zase obzreli za najlepšími animákmi a komédiami roka 2019. Dnes sa pozrieme na to najočakávanejšie z komiksového a sci-fi žánru, čo ešte nebolo obsiahnuté v dvoch častiach 50 najočakávanejších filmov roka 2020 (tu a tu). 

Odporúčané
10 najlepších animákov a komédií roka 2019 10 najlepších animákov a komédií roka 2019 6. januára 2020, 17:17

1. Black Widow – 30. apríl (r. Cate Shortland)

Druhá sólovka pre ženskú hrdinku od Marvelu bude zrejme aj tou kvalitnejšou. Disponuje kvalitnejším hereckým obsadením, lepším režisérom a taktiež lepšou hlavnou hrdinkou. Black Widow má zaujímavého záporáka menom Taskmaster schopného kopírovať bojové štýly svojich protivníkov a dozvieme sa v ňom množstvo o minulosti tejto postavy. Dej sa odohráva medzi Civil War a Infinity War. 

2. Birds of Prey – 6. február (r. Cathy Yan)

Margot Robbie sa ako Harley Quinn postaví záporákovi Black Maskovi (Ewan McGregor), ktorý tyranizuje Gotham. Disponuje však armádou, a tak si pomätená Jokerova bývalka nájde badass parťáčky. Mary Elizabeth Winstead stvárni Huntress a Jurnee Smollett-Bell zase Black Canary. Snímka sa zameria na zobrazenie sily ženských komiksových antihrdiniek. Joker zo Suicide Squad sa vôbec nemá objaviť.

3. Bloodshot – 13. marec (r. Dave Wilson)

Adaptácia obľúbeného komiksu je o bývalom vojakovi, ktorý bol počas boja zabitý. Neskôr ho však oživili pomocou rôznych technológií, pričom jeho telo zostalo zaplnené miliardami nanobotov. Táto schopnosť mu umožňuje stať sa unikátnym vojakom, keďže sa mu ľahko liečia zranenia, dokáže meniť tvar svojho tela, a zároveň si vie aj pomáhať modernými technológiami. Po tom, čo bola jeho pamäť viackrát vymazaná, sa vydá na misiu s cieľom spoznať svoju pravú identitu a pomstiť sa tým, ktorí z neho spravili zbraň.

4. New Mutants – 3. apríl (r. Josh Boone)

New Mutants boli pôvodne navrhnutí ako trilógia rozdielnych psychologických hororov vo svete X-Men, to sa však už nestane. Namiesto toho pravdepodobne dostaneme príbeh o mladých mutantoch, ktorí  objavujú svoje schopnosti a limity, zatiaľ čo sú uväznení v tajnom zariadení. To bude navyše plniť aj funkciu akéhosi strašidelného domu. Snímka sa do kín dostane po 2-ročnom odklade a môže sa pochváliť sympatickým mladým hereckým obsadením. Pôjde o poslednú snímku z X-Men univerza. Viac informácií nájdeš tu. 

5. Wonder Woman – 4. jún 2020 (r. Patty Jenkins)

Pokračovanie viacerí prirovnávajú k sérii o agentovi 007, kde máme tú istú postavu, no zároveň množstvo príbehov, ktoré na seba nenadväzujú. Po poslednom traileri z decembra vieme, že snímka zatiaľ vyzerá nesmierne cool a ak sa režisérke podarí opraviť chybu z minulého dielu, kde pozitívny dojem skazila digi bordelom vo finále, môže ísť o našliapanú komiksovku, ktorú si (aj vďaka Gal Gadot) zamilujeme.

Okrem samotnej Gal Gadot si zahrali aj Chris Pine (zatiaľ nevieme, ako bude jeho postava pilota Steva Trevora oživená), Robin Wright, Connie Nielsen, Kristen Wiig (Barbara Ann Minerva/Cheetah) či Pedro Pascal. (Max Lord).

6. Morbius – 30. júl (r. Daniel Espinosa)

Daniel Espinosa má za sebou pomerne chladne prijatý thriller Child 44 či sci-fi horor Life, takže nevieme, čo presne od jeho Morbiusa môžeme čakať. Veľa nevieme ani o príbehu (už o pár dní by mal doraziť prvý trailer), no môžeme počítať s tým, že bude zasadený do rovnakého univerza, ako Venom. Morbius je upír stvárnený skvelým Jaredom Letom. Ide len o domnienku, ale snímka by teoreticky mohla dostať R-kový rating (mládeží neprístupný) a nejaké tie krvavé scény.

10 najočakávanejších sci-fi a komiksových filmov roka 2020. Porazí DCEU po prvýkrát Marvel a ich MCU?

7. Venom 2 – 1. október (r. Andy Serkis)

Venoma sme si užili. Šlo o zábavnú jednorázovku, ktorá však ako film po scenáristickej a dejovej linke veľmi nefungovala. Finále bolo taktiež sklamaním, no celé to, našťastie, zachraňoval Tom Hardy v hlavnej role. Venom má potenciál a sakramentsky by mu svedčilo R-ko. Pre pokračovanie sme dúfali aj v lepšieho režiséra a hoci je Andy Serkis skúsený, zďaleka nejde o stávku na istotu (jeho Kniha džungle dopadla dosť zle). V dvojke bude Venom bojovať s Carnageom, odvekým rivalom a beštiálnejšou verziou symbionta. Hovorí sa aj o cameu Spider-Mana v podaní Toma Hollanda. 

8. Eternals – 5. november (r. Chloé Zhao)

Nová snímka založená na komikse Jacka Kirbyho z roku 1976 sa bude zameriavať na obrancov našej Zeme, ktorých vytvorila mimozemská rasa Celestials. Okrem toho však na planéte existuje aj rozdielna a hlavne nepriateľská humanoidná rasa Deviants, s ktorou budú musieť Eternals zviesť krvavý boj. O dejovej línii zatiaľ nemáme žiadne bližšie informácie, a teda sa musíme spoliehať len na komiksovú predlohu. Známe je aj to, že jedna z postáv bude homosexuálna a bude mať rodinu s deťmi. Jednou z hviezd filmu bude Kit Harrington hrajúci Black Knighta. Viac sa o obsadení a postavách dozvieš tu.

10 najočakávanejších sci-fi a komiksových filmov roka 2020. Porazí DCEU po prvýkrát Marvel a ich MCU?

9. Godzilla vs Kong – 20. november (r. Adam Wingard)

Očakávaný duel dvoch kultových monštier filmového plátna, Godzilly a King Konga, nazvaný Godzilla vs. Kong, sa nedávno odsunul o pár mesiacov, a tak si ho na strieborných plátnach užijeme až v novembri. Snímka sa zrejme odložila, aby diváci zabudli na nemastné-neslané pokračovanie Godzilly a aby sa dorobili počítačové efekty. Monsterverse sa určite v tomto crossoveri (stret postáv/svetov) rozšíri o ďalšie monštrá a určite sa prehĺbi aj mytológia. Všetci sme však najviac zvedaví na to, ako bude vyzerať súboj týchto gigantov s dnešnými možnosťami počítačových efektov. Navyše, Kong mal od svojho prvého filmu značne vyrásť. 

10 najočakávanejších sci-fi a komiksových filmov roka 2020. Porazí DCEU po prvýkrát Marvel a ich MCU?

10. Chaos Walking – 2020 (r. Doug Liman)

Očakávané dobrodružné sci-fi od režiséra Edge of Tomorrow sa niekoľkokrát odložilo a následne sa nemohli uskutočniť pretáčky. Daisy Ridley a Tom Holland mali totiž plné kalendáre a nevedeli nájsť spoločný dátum. Doug Liman nám však prisľúbil, že tento rok sa jeho film konečne dostane do kín. 

Post-apokalyptický sci-fi príbeh sa odohráva na planéte New World. Tú kolonizuje malá skupina osadníkov. Domorodci sa však vzbúria a zabijú všetky ženy osadníkov. Mužov a zvieratá náhle napadne zvláštny vírus, ktorý umožňuje počuť myšlienky ostatných. Uniknúť sa podarí len mladíkovi Toddovi (Holland).

Ostatní obyvatelia na čele so šialeným kňazom ho však stále prenasledujú. Todd sa však stretne so záhadným dievčaťom menom Viola (Ridley), ktoré by mohlo byť kľúčom k odhaleniu mnohých tajomstiev planéty New World. Záporáka si zrejme zahrá Mads Mikkelsen. 

10 najočakávanejších sci-fi a komiksových filmov roka 2020. Porazí DCEU po prvýkrát Marvel a ich MCU?
Domov
Zdieľať
Diskusia