Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2019, 18:16
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Martina Daňa a Rudolfa Vaského zobrali do vyšetrovacej väzby, aby netočili ďalšie videá

NEWS
Uložiť Uložené

Youtuberov zobral Okresný súd Bratislava I do vyšetrovacej väzby, obaja sa voči rozhodnutiu odvolali.

Martin Daňo a Rudolf Vaský budú zatiaľ vo vyšetrovacej väzbe, a to aj pariek tomu, že Okresný súd Bratislava I zamietol návrh na väzobné stíhanie od prokurátora. 

Dôvodom je v skutočnosti obava, aby nepokračovali v trestnej činnosti – netočili ďalšie agresívne videá, v ktorých slovne napádajú politikov, novinárov aj prezidentku Zuzanu Čaputovú.

Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. „Obvinení aj prokurátor podali sťažnosť, o ktorej bude po doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave,“ uviedol Adamčiak. Ten spresnil, že sa prokurátor odvolal pre to, že v prípade oboch obvinených súd neakceptoval kolúzne a útekové dôvody väzby, ale iba preventívne.

Obaja youtuberi sa odvolali. „Z nášho pohľadu ide o prísne rozhodnutie,“ komentoval rozhodnutie súdu obhajca obvinených Marek Para. Obvinenie samotné komentovať nechcel, avšak uviedol, že jeho klienti často komentujú háklivé témy.

Odporúčané
Youtuberi Martin Daňo a Rudolf Vaský zatiaľ zostávajú v CPZ. Vyšetrovateľ im vzniesol obvinenie za útoky cez internet Youtuberi Martin Daňo a Rudolf Vaský zatiaľ zostávajú v CPZ. Vyšetrovateľ im vzniesol obvinenie za útoky cez internet 14. decembra 2019, 21:35
Domov
Zdieľať
Diskusia