Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2019, 11:11
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Slováci opäť naleteli na falošnú súťaž. Na Facebooku sa objavila podvodná stránka ponúkajúca tankovanie zdarma

NEWS PODVOD
Uložiť Uložené

Údajne naletelo už približne 50 ľudí.

Na Facebooku opäť koluje falošná súťaž. Tentokrát sa týka benefitov z čerpacej stanice TAM Autohof a naletelo jej už množstvo vodičov. Fejková stránka v mene spoločnosti ponúka 20-krát plnú nádrž a aby toho nebolo málo, aj šek v hodnote 50 €.

Jediné, čo preto musí záujemca urobiť, je, aby kópiu stránky čerpacej stanice zdieľal, dal na ňu lajk, taktiež aj na samotný príspevok a napokon napísal do komentáru, že má záujem. Ako vo svojej reportáži informuje TV Markíza, náhodní používatelia mali správu o súťaži dostávať aj do súkromnej správy. Ak sa do nej zapojili, prišli ďalšie pokyny.

Odporúčané
Hyenizmus najhrubšieho zrna: Podvodníci okrádajú obete explózie v Prešove o peniaze, vytvárajú falošné zbierky a bankové účty Hyenizmus najhrubšieho zrna: Podvodníci okrádajú obete explózie v Prešove o peniaze, vytvárajú falošné zbierky a bankové účty 6. decembra 2019, 22:26

„Všetko, čo musíte urobiť, aby ste si uplatnili cenu v našom obchode, sú vaše telefónne číslo a adresa. Na potvrdenie identifikácie nám musíte zanechať obrázok ID karty. Na prednej a zadnej strane si prezrite preukaz totožnosti a vytvorte selfie s prázdnym papierom,“ uvádzalo sa v dodatočnej správe od podvodníka.

Ten, kto svoj občiansky podvodníkom pošle, môže sa dostať do poriadnych problémov, ako napríklad, že na neho bude vystavená pôžička. Vedúci čerpacej stanice tvrdí, že už naletelo približne 50 ľudí, ktorí trvali na tom, že vyhrali poukážku a šek. Polícia v tejto veci prijala trestné oznámenie, informácie preverujú a v zákonnej lehote rozhodnú o ďalšom postupe.

Viac informácií v reportáži TV Markíza

Domov
Zdieľať
Diskusia