Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2019, 6:55
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

56 vyhladovaných ľadových medveďov obkľúčilo dedinu na Čukotke. Kvôli roztápaniu ľadovcov museli opustiť svoj domov

NEWS
Uložiť Uložené

Dedina musela z obavy o bezpečnosť zrušiť viacero podujatí a pred školou stoja dobrovoľníci starajúci sa o to, aby sa študentom nič nestalo.

Dedinku Ryrkajpij na ruskom Ďalekom východe postihla nečakaná invázia polárnych medveďov. Zvieratá sú vychudnuté, vyhladované a hľadajú si potravu. Kvôli roztápaniu ľadovcov museli opustiť svoj domov. Na mieste v regióne Čukotka ich porátali až 56.

Odporúčané
Lovcom ľadových medveďov, ktorí pózujú pred krvavými telami ohrozených zvierat, platia aj 40-tisíc eur Lovcom ľadových medveďov, ktorí pózujú pred krvavými telami ohrozených zvierat, platia aj 40-tisíc eur 28. júla 2019, 9:12

Ako informuje Svetový fond na ochranu prírody WWF, v priebehu troch dní sa na mieste zhromaždila netradične veľká skupina medveďov bielych (Ursus maritimus). Majú byť medzi nimi aj mláďatá s rodinami. Oblasť, ktorú predtým obývali museli opustiť aj z toho dôvodu, pretože sa tam už nenachádzali mrože – ich hlavný zdroj potravy.

Do dedinky Ryrkajpij, ktorá má približne 600 obyvateľov, ich prilákal zápach z hnijúcich tiel mŕtvych tuleňov. Tie sa nachádzajú na neďalekom pobreží. Vedenie obce muselo okamžite zaviezť príslušné opatrenia. Keďže mali obyvatelia strach o vlastnú bezpečnosť, zrušilo sa viacero verejných podujatí a školu strážia dobrovoľníci.

Domov
Zdieľať
Diskusia