Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2019, 10:26
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Začal sa najväčší festival zabíjania zvierat. Na poslednom ročníku ich bolo obetovaných 200 000

NEWS
Uložiť Uložené

Organizácie bojujúce za práva zvierat žiadajú vládu o pomoc.

3. decembra 2019 započal nepálsky festival Gadhimai. Na jeho úvod účastníci zabili približne 3 500 byvolov. Pred piatimi rokmi na minulom ročníku v roku 2014 bolo obetovaných zhruba 200 000 zvierat, informuje BBC.

V roku 2009 ich však na festivale zabili vyše dvakrát viac, a teda okolo 500 000. Aj preto býva Gadhimai označovaný ako najväčší alebo najkrvavejší festival obetovania zvierat na svete. Organizácie bojujúce za práva zvierat docielili obmedzenie počtu vraždených subjektov, no festival pokračuje aj naďalej.

Odporúčané
Dokument o vegánstve The Game Changers vyvoláva búrlivé diskusie. Čo tvrdia odborníci? Dokument o vegánstve The Game Changers vyvoláva búrlivé diskusie. Čo tvrdia odborníci? 3. decembra 2019, 14:13

Táto krvavá tradícia mala vzísť od istého kňaza, ktorý sa približne pred 250 rokmi počas snenia dozvedel, že preliata krv povzbudí bohyňu Gadhimai k tomu, aby ho prepustila z väzenia.

Členovia The Humane Society International žiadali hlavného kňaza chrámu Gadhimai, aby zastaval zabíjanie, no ten odmietol konať, píše Lad Bible. Chrám sa mal pritom v roku 2015 zaviazať k zákazu obetovania zvierat. Aktivisti od Humane Society aktívne žiadajú vládu, aby zákaz obetovania zvierat preto uplatnila aj prostredníctvom legislatívy.

Domov
Zdieľať
Diskusia