Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2019, 15:39
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Bucky z Avengers bojuje za vojaka, ktorý obetoval svoj život a zachránil 60 spolubojovníkov

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Získa padlý medik Medailu cti?

Vojnová dráma The Last Full Measure divákom predstaví film vychádzajúci zo skutočného života parašutistu a medika Williama H. Pitsenbargera. Ten vo Vietname zachránil množstvo životov, no o svoj nakoniec prišiel. 

Fiktívny hrdina z filmu Scott Huffman (Sebastian Stan alias Bucky z Avengers) sa bude z pozície vyšetrovateľa snažiť o to, aby zosnulého hrdinu posmrtne ocenili Medailou cti (známou skôr z anglického názvu Medal of Honor), a teda najvyšším vojenským vyznamenaním, aké môže udeliť vláda USA.

V príbehu sa pozrieme na náročnú záchrannú misiu z obdobia vietnamskej vojny, no presunieme sa taktiež do budúcnosti, kde uvidíme boj za ocenenie odvážneho vojaka, ktorý padol pri záchrane pre neho úplne neznámych ľudí.

Nebojácneho parašutistu v snímke stvárnil Jeremy Irvine (War Horse) a okrem neho uvidíš hercov, ako Christopher Plummer (All the Money in the World), William Hurt (Kiss of the Spider Woman), Samuel L. Jackson (Pulp Fiction), Bradley Whitford (The West Wing), Michael Imperioli (The Sopranos) či Linus Roache (Batman Begins). 

FIlm režíroval a scenár k nemu napísal Todd Robinson (Biela smršť s Jeffom Bridgesom, Zabijaci osamelých sŕdc s Johnom Travoltom a Salmou Hayek). The Last Full Measure bude mať premiéru v kinách USA 17. januára 2020. Slovenská a česká premiéra nebola zatiaľ určená.

Domov
Zdieľať
Diskusia