Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
24. novembra 2019, 14:14
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

8-ročné dievča šikanovali, lebo vraj bolo čudné. Zistilo sa, že má IQ vyššie ako Albert Einstein. Študuje dve vysoké školy zároveň

NEWS ALBERT EINSTEIN
Uložiť Uložené

Mladá obyvateľka Mexika má dnes 8 rokov a IQ 162. Trpí Aspergerovým syndrómom a má problém sa socializovať.

Len 8-ročná Mexičanka má IQ vyššie ako najznámejší géniovia na svete – Albert Einstein a Stephen Hawking. V troch rokoch jej diagnostikovali Aspergerov syndróm, trpí autizmom a podľa Yucatan Times má tiež problémy s vývojom, ktoré môžu spôsobovať hlavne komplikácie po stránke socializácie.

Denník People informuje, že mladé dievča spolužiaci šikanovali kvôli tomu, že je vraj iná, urážali ju a ubližovali jej. Trpela depresiami a musela navštevovať terapeuta, základnú školu sa jej však podarilo dokončiť, keď mala 5 rokov a oba stupne strednej školy zvládla do ôsmych.

Odporúčané
Len deväťročný chlapec končí vysokú školu. Učitelia hovoria, že jeho hlava nasáva informácie ako špongia Len deväťročný chlapec končí vysokú školu. Učitelia hovoria, že jeho hlava nasáva informácie ako špongia 15. novembra 2019, 11:32

Inteligenčný kvocient s hodnotou 162 umožňuje dievčaťu menom Adhara Pérez absolvovať individuálny študijný plán. Aktuálne prostredníctvom online kurzov študuje priemyselné inžinierstvo v kombinácii s matematikou a taktiež systémové inžinierstvo. Podľa mexického Vogue mladé dievča pracuje na vývoji smart náramku, ktorý bude schopný monitorovať emócie detí ako je ona, aby pomohol s prevenciou záchvatov.

V budúcnosti má Pérez v pláne presťahovať sa do Spojených štátov, kde by chcela študovať na arizonskej univerzite. Aktuálne sa učí angličtinu a jej cieľom je stať sa astrofyzičkou, poprípade astronautkou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia