Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2019, 14:22
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Google začne ponúkať bankové účty. K zozbieraným dátam pridá aj informácie o tvojich peniazoch

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Vzhľadom na možnosť platiť cez mobil v rámci Google Pay to dáva zmysel.

Ak sa ti zdá, že Google o tebe už zozbieral až príliš veľa dát, počkaj si na to, čo príde už o pár mesiacov. CNN informuje, že internetový gigant sa po vzore Applu chce pustiť do poskytovania finančných služieb. 

Od začiatku roka 2020 má totiž ponúkať zriadenie bežného účtu. Samozrejme, kvôli reguláciám na to potrebuje partnerstvo so skutočnou bankou, vybral si preto Citigroup, podobne ako sa Apple pri svojej kreditke spojil s Goldman Sachs.

Odporúčané
Kreditka Apple Card je vraj sexistická. Ženy dostávajú nižšie finančné limity Kreditka Apple Card je vraj sexistická. Ženy dostávajú nižšie finančné limity 12. novembra 2019, 22:13

Zatiaľ sa zrejme dočkajú len zákazníci v USA. Pre Google však dáva zaklopanie na dvere bankového sektora zmysel, už teraz totiž ponúka platby cez Google Pay a ak by k nemu svoje peniaze presunula len časť z miliónov používateľov androidov, znamenalo by to poriadne príjmy navyše. 

Je tiež možné, že Google bude fungovať skôr ako prostredník a sprostredkovateľ pre ostatné banky, než že by svoje logo začal vystavovať priamo v boji o konečného zákazníka. 

Google začne ponúkať bankové účty. K zozbieraným dátam pridá aj informácie o tvojich peniazoch
Zdroj: Matej Krajčovič / REFRESHER

Apple napríklad vybudovaním platformy Apple Pay začal zarábať na malých percentách z každej platby, ktorú cez svoj iPhone urobíš a príjem z predaja smartónov si tak poistil. S financiami sa začína hrať aj Facebook, ktorý zas pripravuje kryptomenu Libra.  

Domov
Zdieľať
Diskusia