Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2019, 19:32
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

V žralokovi našli ľudskú ruku. Turista ignoroval zákaz plávania

NEWS ŽRALOK
Uložiť Uložené

Manželka obete potvrdila, že ide o jej nezvestného muža.

44-ročný Škót sa s manželkou vydal na dovolenku k francúzskemu ostrovu Réunion, z ktorej sa už ale nevrátil. Naposledy ho videli v sobotu pri plávaní v lagúne Hermitage. To sa mu, bohužiaľ, stalo osudným.

Pátracia skupina manžela vystrašenej ženy hľadala márne, pretože sa o neho medzičasom „postaral“ žralok. Ako informuje BBC, časť tela muža, a to konkrétne jeho ruka so zásnubným prsteňom, bola totiž nedávno nájdená pri pitve jedného z ulovených žralokov tigrovaných.

Odporúčané
Fotí žraloky zblízka, strach ale nemá. 10 záberov na predátora, z ktorých mrazí Fotí žraloky zblízka, strach ale nemá. 10 záberov na predátora, z ktorých mrazí 23. októbra 2019, 10:50

Ostrov Réunion je mimo svojej krásy nanešťastie známy aj častými útokmi žralokov. Výstražné informácie o tejto skutočnosti majú byť podľa informácií BBC umiestené priamo na miestnych plážach či na letisku. Len za tento rok došlo v blízkosti ostrova Réunion už k dvom smrteľným útokom, za ktorými stál práve žralok.

V prípade 44-ročného muža ale nie je isté, či pitvané zviera priamo zodpovedá za smrť škótskeho turistu, alebo sa stal jeho potravou až potom, ako sa utopil. Tak či onak, konal na vlastné riziko. Od roku 2013 totiž na takmer všetkých miestnych plážach patrí zákaz plávania a vodných športov.

Domov
Zdieľať
Diskusia