Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2019, 15:29
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Študent z Hongkongu počas protestov zomrel na následky pádu z budovy. Demonštranti vinia políciu

NEWS PROTESTY
Uložiť Uložené

Nie je však vôbec isté, či sa zosnulý Hongkongčan protestov vôbec zúčastnil.

22-ročný Alex Chow začiatkom týždňa v blízkosti miesta potýčky demonštrantov s políciou v Hongkongu spadol z budovy parkovacieho domu. Zraneniam nakoniec v piatok podľahol, píše CNN. Udalosť u demonštrantov vyvolala vlnu nevôle. Mnohí z nich z jeho úmrtia začali obviňovať príslušníkov polície, ktorí boli nasadení na potlačenie protestujúcich.

V podobe rýchlej odozvy sa mestskou štvrťou pohyboval dav skladajúci sa z približne 1 000 prodemokratických demonštrantov. Tí počas svojho bojkotu vykrikovali heslá na rozpustenie polície, no taktiež vyzývali Hongkongčanov k pomste, informuje The Guardian.

Fotografia 22-ročného Alexa Chowa, ktorý zomrel na následky pádu z budovy

Študent z Hongkongu počas protestov zomrel na následky pádu z budovy. Demonštranti vinia políciu
Zdroj: TASR/AP Photo/Kin Cheung

Príčina tragického pádu 22-ročného mladíka nebola zatiaľ oficiálne určená. Podľa CNN navyše neexistuje náznak toho, že sa zosnulý študent zúčastnil neďalekej demonštrácie. Polícia zodpovednosť za smrť študenta poprela a vo svojom prehlásení uviedla, že jej príslušníci nebránili záchrannej službe v tom, aby mladému študentovi pomohla.

Odporúčané
VIDEO: Toto predchádzalo potýčke s Matovičom na proteste za práva transrodových ľudí. Pokojný pochod odrazu narušil konflikt VIDEO: Toto predchádzalo potýčke s Matovičom na proteste za práva transrodových ľudí. Pokojný pochod odrazu narušil konflikt 3. mája 2023, 14:01

Obvinenia demonštrantov označujú za falošné. Protesty v Hongkongu začali 9. júna 2019, keď demonštranti požadovali stiahnutie zákona o extradícii. Ich hlas bol 23. októbra nakoniec vypočutý, ale naďalej pokračujú v protestoch za ďalšie demokratické reformy. Od začiatku protestov sa do nemocnice kvôli zraneniam z protestov dostalo viac než 1 500 ľudí a vyše 3 300 Hongkongčanov bolo zatknutých.

Domov
Zdieľať
Diskusia