Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2019, 18:50
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Otec unesených detí Very Wisterovej vyzýva americkú vládu a FBI, aby vyjednávali so Slovenskom

NEWS DETI FBI ÚNOS
Uložiť Uložené

Na Facebooku prostredníctvom profilu americkej novinárky pridal opäť ďalšie fotografie so svojimi synmi.

Slovenská polícia ešte koncom októbra vyhlásila pátranie po dvoch 5- a 8-ročných chlapcoch. Synovia známej moderátorky Very Wisterovej Harlow Pax Hulsh a Theodore Steven Hulsh boli na Slovensku naposledy videní vo štvrtok 24. októbra popoludní v obchodnom centre Aupark v Bratislave.

V priebehu minulého týždňa sa na verejnosť dostala aj prvá fotka, kde sú chlapci so svojím otcom a manželom Very Jeremym Hulshom. Príspevok na sociálnej sieti zverejnila americká reportérka Malina Saval, ktorá pridala aj svoj vlastný príbeh, v ktorom tvrdila, že v skutočnosti uniesla deti Vera Wisterová pred niekoľkými rokmi z Izraela na Slovensko.

Odporúčané
Deti Very Wisterovej na prvej fotke od únosu. Otec ich zobral do Ameriky, tvrdí, že na vine je ona Deti Very Wisterovej na prvej fotke od únosu. Otec ich zobral do Ameriky, tvrdí, že na vine je ona 31. októbra 2019, 8:29

Aktuálne sa novinárka na Facebooku opäť činila. Pridala koláž s viacerými fotografiami, na ktorých sa nachádza Jeremy s oboma synmi. Príspevok s jeho vyjadreniami tiež obsahuje objasnenie prípadu, ktorý sa podľa všetkého ťahá už niekoľko rokov.

„Ako cudzinec bez práv som sa neúspešne pokúšal dva mesiace získať právne zastúpenie na Slovensku. Zistilo sa, že moja manželka pred únosom kontaktovala každú významnú právnickú kanceláriu v Bratislave a „nalákala“ ju neznámymi prostriedkami, aby ma odmietli zastúpiť,“ tvrdí Jeremy.

Tiež píše, že so synmi nebol v kontakte celý rok, nedisponoval žiadnymi informáciami o nich a nevedel, kde sa nachádzajú. Neskôr mu bolo umožnené vidieť svoje deti 6 hodín počas pracovného týždňa a 6 hodín počas víkendov v prítomnosti Very. Tá to však údajne vôbec nedodržiavala, no súd nijako nezasiahol.

„Ako zdevastovaný a bezmocný rodič dnes zúfalo vyzývam vládu USA, ministerstvo zahraničných vecí, FBI, ministerstvo spravodlivosti USA a OSN, aby v mojom mene priamo vyjednávali so slovenskou vládou, čím zaistím bezpečnosť mojich chlapcov a aby chránili naše ľudské práva a požadovali spravodlivý, nestranný a riadny súdny proces,“ dodáva otec.

Domov
Zdieľať
Diskusia