Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2015, 19:28
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Prvý trailer pre Kameňák 5 sľubuje novinky v sérii, no stále rovnaký, tupý humor

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

5. diel Kameňáku sa odkrýva v prvých záberoch a ak ste fanúšikovia série, nemusíte sa báť. Film pre prostý ľud z vychodených koľajníc nezíde.

Som veľmi zvedavý, ako dopadnú čísla návštevnosti na Slovensku a v Čechách v decembri a januári. Do kín sa totiž rúti nové Star Wars, čo však čert nechcel, poraziť pokračovanie legendárnej ságy predsa len niekto môže, a to 5. Kameňák. Ten bude v kinách obrovským lákadlom pre masy ľudí, podobne ako štvorka či séria Babovřesky. Na túto komédiu pôjdu starší, ľudia v strednom veku a dokonca aj mladí zúfalci, ktorí na túto komédiu pre prostý ľud zoberú frajerky a budú sa cítiť kultúrne vyžití. Proti gustu ale žiaden dišputát, takže tu moja kritika-nekritika končí. 

Dej sa bude točiť okolo snahy starostu Kameňákova - Pepy, vybudovať skokanský mostík (?), tam však začnú problémy, ktoré budú musieť riešiť až so samotným prezidentom republiky. Ten bude mať blízko k alkoholu, a tak sa veci ešte viac skomplikujú. Žiadna oscarová ani inak náročná či prepracovaná zápletka nás teda nečaká ani tentoraz. Fanúšikovia série sa môžu tešiť na typický humor z pera Marcely Bystroňa (postaral sa aj o štvorku). Osobne nemám z traileru jediný pozitívny pocit, viac ma bavil aj trailer pre štvorku, aj keď... slovíčko bavil asi tiež nie je najvhodnejším označením mojich pocitov pri sledovaní podobných videí. Hrajú Václav Vydra nejml., Jan Antonín Duchoslav, Ladislav Hruška, Hana Čížková, Dana Morávková, Václav Upír Krejčí, Milan Pitkin, Martin Dejdar, Alice Bendová a ďalší.

Nastáva však veľká zmena. Tentokrát sa réžie neujal Zdeněk Troška. Prečo sa tak stalo a aké mal k tomu dôvody, neviem a pravdepodobne to ani nikoho nezaujíma. Zaujímavejšie je, že jeho miesto zastúpil Frntišek Antonín Brabec, ktorý natočil napríklad Kytice, no ako režisér či kameraman sa podieľal na viacerých známych českých či slovenských filmoch. Celý jeho repertoár si môžete pozrieť tu. Je to rozhodne príjemná zmena, aj keď mne to vlastne môže byť úplne jedno, keďže rovnako, ako som sa nikdy nedostal a pravdepodobne ani nedostanem k štvrtému dielu, nedostanem sa ani k tomu piatemu, ktorý si miesto číslovky vybral názov Vianočný. Premiéra je naplánovaná na 3. decembra. 

Prvý trailer pre Kameňák 5 sľubuje novinky v sérii, no stále rovnaký, tupý humor
Domov
Zdieľať
Diskusia