Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2016, 16:45
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 ambicióznych, no nenápadných filmov, ktoré by si do konca roka nemal prehliadnuť

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Vybrali sme pre vás druhú porciu

Pred vyše dvomi mesiacmi sme vám priniesli výber 10 nenápadných filmov, ktoré by ste nemali minúť, aj keď sa o nich tak veľa nepíše, respektíve sú menej známe alebo ich kiná na Slovensku či Česku dokonca ani nebudú premietať. Bez zbytočných rečí, respektíve úvodu, ktorý by sme len skopírovali z minulého článku, začneme s predstavením.

1. Hacksaw Ridge (réžia: Mel Gibson) - 4. november

Prvý film Mela Gibsona čoby režiséra po 10 rokoch! A zobral si na seba naozaj veľa, keďže sa rozhodol natočiť príbeh o prvom vojakovi odmenenom Medal of Honor, a teda najhodnotejšou vojnovou medailou USA. Reč je o desiatnikovi Demondovi Dossovi (Andrew Garfield). Na vojnu nastúpil ako 23-ročný a odmietol nosiť zbraň a zabíjať. Stal sa teda medikom. Jeho obetu a hrdinstvo ocenil sám Truman. Doss bol jediný americký vojak, ktorý na fronte nenosil zbraň. Vlastnými rukami pritom zachránil až 75 vojakov. Za scenárom stoji režisér a scenárista Údolia tieňov, v ktorom hral Gibson hlavnú rolu - Randall Wallace. Pomáhal mu s ním Robert Schenkkan. Ten sa zase podieľal na seriáli Pacific. My sa už nevieme dočkať. Okrem Garfielda hrajú aj Sam Worthington, Luke Bracey, Teresa Palmer, Hugo Weaving, Rachel Griffiths či Vince Vaughn.

10 ambicióznych, no nenápadných filmov, ktoré by si do konca roka nemal prehliadnuť
10 ambicióznych, no nenápadných filmov, ktoré by si do konca roka nemal prehliadnuť


2. Coldest City (réžia: David Leitch)

Scenárista oboch dielov 300 a jeden z režisérov Johna Wicka. To je kreatívny tím za akčným thrillerom Coldest City. Z hercov uvidíme také hviezdy, ako napríklad Charlize Theron, Sofia Boutella, James McAvoy či John Goodman. Nedokážem si teda predstaviť, že by bol scenár zlý, keď naň kývli dámy a páni vyššie. Ide o adaptáciu rovnomenného grafického románu od Antonyho Johnstona, ktorého príbeh je zasadený do osemdesiatych rokov dvadsiateho storočia. V centre diania sa ocitne Lorraine Broughton (Charlize Theron - Mad Max: Fury Road, Dark Places), skúsená špiónka, stojaca pred jednou skutočne neľahkou úlohou. V Nemecku bol totiž zavraždený tajný agent MI6, ktorý mal vraj pri sebe dôležitý zoznam s menami všetkých špiónov operujúcich v Berlíne a je práve na Lorraine, aby ho vypátrala. Ak sa jej podarí túto nesmierne nebezpečnú akciu dokončiť úspešne, zachráni množstvo britských životov.

3. Kubo and the Two Strings (réžia: Travis Knight) - 8. september

Stop-motion animák od Travisa Knighta, pre ktorého ide o režijný debut, máme celkom v obľube. Síce sme ho nevideli, no trailery nás očarili a venovali sme mu už vyše 4 články. Hlavným hrdinom príbehu je dobrosrdečný Kubo, ktorý žije v malej dedinke, kde sa oddane stará o svoju matku. Toto pokojné nažívanie však preruší blížiaca sa hrozba v podobe invázie zlých duchov a ďalších nebezpečných síl. Ak chce Kubo zachrániť svet, musí spojiť sily s novými priateľmi a vydať sa na odvážnu, strastiplnú cestu, na ktorej ho nečaká iba hľadanie magického brnenia svojho padlého otca, bájneho samuraja, ale aj naplnenie vlastného, hrdinského osudu. Travis Knight nie je neskúsený animátor. Ide o prezidenta Laika Entertainment a zároveň aj držiteľa Annie Award za animáciu. Postavám prepožičali hlasy herci, ako napríklad Matthew McConaugheyRooney MaraCharlize TheronRalph Fiennes či Art Parkinson.


4. The Shallows/Smrtiaci príliv (Jaume Collet-Serra) - 18. august

Deadpoolova manželka, Blake Lively, natočila survival akčnú drámu o surferke, ktorá je od pevniny oddelená len o 200 metrov. Po útoku veľkým bielym žralokom sa ocitne zranená na malom kúsku útesu. Jej šance na prežitie sú vďaka číhajúcemu vodnému predátorovi skutočne nízke. Pokiaľ teda chce z tejto šlamastiky vyviaznuť živá, musí pozbierať všetku odvahu a pokúsiť sa o nemožné. Trailery vyzerali sľubne a zahraničné ohlasy hlásia malé/veľké a čo je hlavné, pozitívne prekvapenie. My dúfame, že režisér Jaume Collet-Serra (Unknown, Orphan) nás nenechá v štychu a aj z jednoduchej zápletky dokázal vykúzliť tak zaujímavé dielo, ako trailery k nemu.


5. The Accountant (réžia: Gavin O'Connor) - 27. október

Scenárista Downeyho Sudcu napísal scenár aj pre nový film režiséra The Warrior. Po miernom sklamaní z Jane got a Gun veríme, že práve Affleck, ktorý hrá hlavnú postavu, dokáže s Gavinom zaujať skvelým thrillerom. Vraždám a veľkým sprisahaniam v korporáciách bude čeliť Anna Kendrick a Ben Affleck čoby geniálny Christian Wolf. Christian pracuje pre zločinecké organizácie a upravuje im účtovné knižky, pomaly si na neho ale začína svietiť oddelenie pre takéto nelegálne prípady. Slučka sa začína uťahovať viac a viac a počet tiel narastá. Musíme povedať, že sme milo prekvapení a taktiež oveľa viac natešení. Okrem Afflecka a Kendrick uvidíme J. K. Simmonsa, Jona Bernthala (žeby sme sa dočkali súboja Punishera s Batmanom?), Jean Smart, Cynthia Addai-Robinson, Jeffrey Tambor a ďalších.

 

6. The Neon Demon (réžia: Nicolas Winding Refn) - 13. október 2016

Režisér skvelého Drive či veľmi nevšedného Only God Forgives sa pustil do ďalšieho zložitého scenára a príbehu. The Neon Demon už z trailerov pôsobil neobyčajne, čo vzbudzovalo záujem. V istých momentov sme si pri sledovaní záberov z filmu spomenuli na Black Swan, no podľa prvých zahraničných recenzií nový Refnov film nedosahuje kvalít Aronoskeho snímky. Dej sa bude točiť okolo Jesse (Elle Fanning - Trumbo, Maleficent), mladej začínajúcej modelky, ktorá odchádza do Los Angeles, aby našla šťastie a slávu. Problém však nastáva v momente, keď sa na jej mladosť a vitalitu zameria skupina žien posadnutých krásou. Tie sú totiž odhodlané obrať ju o všetko, čo má. Okrem vyššie spomínaných hercov sa vo filme objaví aj Christina HendricksJena Malone či Bella Heathcote


7. Hands of Stone (réžia: Jonathan Jakubowicz) - 25. august

V najnovšom filme Roberta De Nira uvidíme slávneho newyorčana v role Raya Arcela, legendárneho trénera ešte legendárnejšieho boxera Roberta Durána (Edgar Ramirez). Durán je panamský bojovník, ktorý debutoval v roku 1968 ako 16-ročný so svojou prezývkou „Manos de Piedra“ (Hands of Stone) a skončil až ako 50-ročný v roku 2002 s celkovým počtom 70 knockooutov. V júni 1980 porazil svojho hlavného rivala Sugar Ray Leonarda, ktorého stvárni Usher Raymond. 5 mesiacov na to ho Sugar Ray porazil v neslávne slávnom súboji, kedy Durán šokoval boxerský svet tým, že sa vrátil do svojho rohu v ringu počas zápasu so slovami “no más” (nie viac), čo sa zapísalo do histórie boxu. Nenávidel Sugar Raya, a to nielen pred kamerou, ale surovo a nevraživo. Už z traileru je jasné, že pôjde o film nabitý emóciami, potom a krvou.

8. Sully (réžia: Clint Eastwood) - 8. september

O Sullym sme si písali len nedávno. Prvý trailer totiž dorazil len dva mesiace pred premiérou, čo je dosť nezvyčajné vzhľadom na formát filmu a meno režiséra či hlavného herca. Pre túto drámu natočenú podľa skutočných udalostí, sa totiž spojili legendy filmu, Tom Hanks a Clint Eastwood. Známe letecké nešťastie sa odohralo 15. januára 2009, kedy sa svet stal svedkom „zázraku na rieke Hudson“. Kapitán Sullenberger s ťažko poškodeným lietadlo, ktoré vypovedalo činnosť len minútu po štarte, dokĺzal k ústiu rieky Hudson v New Yorku, pristál s ním priamo na jej studených vodách a zachránil životy všetkých 155 pasažierov na palube. Napriek tomu, že sa vďaka svojim nebývalým schopnostiam stal hrdinom pre širokú verejnosť a médiá, v súvislosti s incidentom prebiehalo vyšetrovanie, ktoré ohrozilo nielen jeho reputáciu, ale aj kariéru. 


9. Sausage Party (réžiaConrad Vernon, Greg Tiernan) - 11. august

Animovaný film pre dospelých pochádza z pera a mysle tvorcov Preachera, Evana Goldberga a Setha Rogena. Hlavne druhého menovaného budete poznať z bláznivých, niekedy i kontroverzných komédii. Dej hovorí o rôznych druhov jedál v supermarkete, ktoré si myslia, že tým, že si ich ľudia vyberú, sa im splnia všetky ich sny. Až v kuchyni si uvedomujú, čo sa s nimi vlastne stane. Boj o holý život môže začať. Hlasy nahrajú postavičkám herci ako Edward Norton, Kristen Wiig, Jonah Hill, Salma Hayek, James Franco, Seth Rogen či Paul Rudd. Režírujú Greg Tiernan (seriálové epizódy Thomas and his Friends) a Conrad Vernon (Shrek 2, Monštrá vs Votrelci, Madagaskar 3).


10. Deepwater Horizon (réžia: Peter Berg) - 29. september

V apríli roku 2010 svetom otriasla správa o jednej z najväčších ľudských katastrof, a to výbuch na ropnej plošine Deepwater Horizon. Držala si rekord za nahlbší vrt na svete, avšak pri ďalšom vŕtaní ňou zachvátila explózia a dva dni na to sa celá potopila. Okrem jedenástich nezvestných ľudí prebehla evakuácia, ale každý jeden človek si prežil peklo. Štúdio Lionsgate sa rozhodlo o tejto udalosti odohrávajúcej sa v Mexickom zálive nakrútiť film a do hlavnej úlohy obsadilo Marka Wahlberga (Ted). Popri ňom sa objaví Kurt Russell (Furious 7), John Malkovich (RED), Kate Hudson (Almost Famous), Gina Rodriguez(seriál Jane the Virgin) a Dylan O’Brien (The Maze Runner). Pôjde teda o príbeh o skutočnej udalosti, kde sa pracovník Mike Williams (Wahlberg) ukázal byť hrdinom.  Peter Berg má za sebou filmy ako Kráľostvo, Lone Survivor a ďalšie, ktoré túto snímku predurčujú k úspechu. 


Prikladáme aj teaser trailer, ktorý je jednoducho geniálny

Anketa:
Ktorý film vás zaujal najviac?
Deepwater Horizon
Sausage Party
Sully
The Neon Demon
Hands of Stone
Shallows
The Accountant
Kubo and the Two Strings
Coldest City
Hacksaw Ridge
Deepwater Horizon
13 %
177 Hlasov
Sausage Party
42 %
589 Hlasov
Sully
6 %
78 Hlasov
The Neon Demon
5 %
65 Hlasov
Hands of Stone
2 %
28 Hlasov
Shallows
15 %
206 Hlasov
The Accountant
5 %
73 Hlasov
Kubo and the Two Strings
2 %
33 Hlasov
Coldest City
1 %
14 Hlasov
Hacksaw Ridge
10 %
139 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia