Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2016, 11:59
Čas čítania 0:00
timea

Aký bol Art Film Fest, ktorý sa prvýkrát v histórii odohrával v Košiciach?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

O tomto festivale ste v posledných dňoch mohli počuť z každej strany. Tu je pohľad diváka.

Od sedemnásteho do dvadsiateho piateho júna metropola východu žila filmom. Obyvatelia nielen tohto mesta mali možnosť vychutnať si niekoľko skvelých filmov, ktoré v komerčných kinách nemajú možnosť vidieť. Takisto sa mohli stretnúť s rôznymi osobnosťami, špeciálne s hercami na rôznych podujatiach, či už pri ich oceňovaní, alebo len tak na ulici, keďže kvôli festivalu dorazili mnohí. Na Hlavnej ulici si svoje ocenenie prevzal skvelý herec známy hlavne z filmu Lidice Karel Roden, Sir Alan Parker a iní.

Aký bol Art Film Fest, ktorý sa prvýkrát v histórii odohrával v Košiciach?
Zdroj: www.tyden.cz

Premietalo sa na rôznych miestach v Kultur Parku, alebo v bývalom kine Slovan, avšak Kino Úsmev, ktoré bolo niekoľko rokov zavreté, nabralo vďaka festu nový dych. Jedinečnú príležitosť mali diváci krátkometrážnych filmov, ktoré sa premietali už v spomínanom Kultur Parku. Tieto snímky, aj keď sú určené pre náročnejšieho diváka, rozoberali viacero problémov novodobej spoločnosti a našli si svojich fanúšikov.

Aký bol Art Film Fest, ktorý sa prvýkrát v histórii odohrával v Košiciach?
Zdroj: topstar.noviny.sk

Výber bol naozaj veľký a každý si mohol prísť na svoje. Ak vás nezaujíma európska tvorba, americké snímky ako Ja, Earl a dievča na zomretie či Stanfordský väzenský experiment boli taktiež k dispozícii. Pre záujemcov o domácu tvorbu tu bola novinka z kín Agáva alebo drsný film Čistič.

Aký bol Art Film Fest, ktorý sa prvýkrát v histórii odohrával v Košiciach?
Zdroj: kultura.sme.sk

Napriek dobrej reklame ľudí odradilo počasie. Veľké horúčavy počas posledných dní festivalu nehralo organizátorom do karát, no filmoví nadšenci sa aj napriek tomu nahrnuli na predstavenia. Na moje prekvapenie kino Úsmev, ktoré nedisponovalo klimatizáciou, bolo plné pri premietaní snímku Stanfordský väzenský experiment. Návštevníkom boli k dispozícii papierové vejáre a ventilátory. Na podujatie sa môžeme tešiť aj nasledujúci rok, ako to prisľúbil primátor mesta Richard Raši na záverečnom ceremoniáli.

Domov
Zdieľať
Diskusia