Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2016, 21:40
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Keanu Reeves sa vracia čoby nekontrolovateľný zabijak. Debutový trailer pre John Wick 2 poteší každého fanúšika akčného žánru!

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Je to tu. Po dlhých mesiacoch čakania sme sa dočkali prvého oficiálneho traileru pre pokračovanie Johna Wicka.

Pred dvomi rokmi neprišla renesancia žánru. John Wick od režijného dua Chad Stahelski a David Leitch neprekonal bariéry akčných filmov, neexceloval na hereckom poli a ani veľa nezarobil. Všade vo svete však upútal pozornosť a len málokoho nebavil. Išlo o veľmi svieže béčko s úžasnou choreografiou súbojov a akčnými scénami celkovo. Nechceme tým teraz nikoho uraziť, no niečo také bežnému slovenskému divákovi úplne stačí, keďže sme na tom všetci vyrastali. Akčné béčka boli pre tuzemského diváka alfou a omegou a celoplošne sa to nezmenilo ani v 21. storočí. V tomto článku sa však budeme venovať niečomu inému, o probléme s úrovňou vkusu slovenského obecenstva vás už nakoniec oboznámil kolega pepo. 

Okrem toho všetkého však John Wick znamenal markantný bod v kariére Keanu Reevesa, ktorý sa ešte dlhé roky predtým utápal v priemerných a podpriemerných rolách či filmoch. Svoju kariéru nie a nie naštartovať, či už to skúšal ako herec či ako režisér. John Wick však všetko zmenil a fanúšikovia sa Reevesa nevedeli nabažiť. Oznámenie pokračovania tak bolo na spadnutie a Reeves sa tak konečne mohol odraziť, čo nás nesmierne tešilo, keďže ho tu v redakcii máme radi asi všetci. A ak ste v tom spolu s nami, môžete sa viac o jeho živote, útrapách a kariérnych vzostupoch a pádoch dočítať v obsiahlejšom článku tu. Teraz už k dvojke Johna Wicka. Ešte predtým, než to začneme obkecávať, užite si debutový trailer. Nakoniec, článok ste otvorili len kvôli nemu.

 

Tak čo, ste nadšení? Bude to akčné, bude to namakané a hlavne extrémne adrenalínové. My len spokojne kývame hlavou. A ako sa k snímke vyjadril v minulosti Keanu Reeves? „Keanu Reeves sa vracia v pokračovaní hitu z roku 2014 ako legendárny hitman John Wick, ktorý je kvôli prosbe od bývalého spolupracovníka opäť nútený opustiť dôchodok s cieľom získať kontrolu nad medzinárodnou organizáciou plnou vraždiacich assassinov. Viazaný krvnou prísahou sa John vyberie do Ríma, kde musí čeliť niektorým z najnebezpečnejších zabijakov na svete.“ 

Laurence má fantastickú rolu a stvárni človeka z podsvetia, známeho ako The Bowery King. Hrá úžasnú postavu, ktorej dodáva, samozrejme, humor, inteligenciu a charizmu. Je to neuveriteľný herec a bolo mi cťou s ním opäť raz pracovať.“ - Keanu.

Keanu Reeves sa vracia čoby nekontrolovateľný zabijak. Debutový trailer pre John Wick 2 poteší každého fanúšika akčného žánru!
Zdroj: Lionsgate

To, že John Wick: Chapter 2 má naservírovať lepšiu porciu akcie ako prvý film, potvrdil už samotný Keanu Reeves v marci tohto roka. Prvý film vtedy prirovnal k „čiernemu pásu" a dvojku k „trojitému čiernemu pásu". Pridáva sa k nemu aj režisér Chad Stahelski, ktorý povedal v rozhovore s magazínom EW: „Dvojka bude obsahovať dvakrát toľko akcie, čo sa ukáže už v otváracej scéne s automobilovou naháňačkou, ktorú mimochodom z obrovskej časti absolvoval Reeves." Príbeh sa tentokrát ponorí hlbšie do kriminálnej siete fungujúcej v hoteloch a dokonca sa presunieme do nádherného Ríma. Po boku Keanu Reevesa sa vo filme objavia aj Laurence Fishburne (Matrix), Common (Suicide Squad), Peter Stormare (Fargo), Bridget Moynahan (I, Robot), Ruby Rose (Orange Is the New Black) či Thomas Sadoski (The Newsroom).

Režíruje už spomínaný Chad Stahelski, jeden z dua, ktoré sa postaralo o jednotku, scenár si vzal znova na starosť Derek Kolstad. David Leitch si odskočil natočiť akčný thriller The Coldest City, ktorý vyzerá neuveriteľne našľapane a to nielen kvôli nabitému obsadeniu. Viac o tom ale už tu. Snímka je stále v štádiu post-produkcie a s najväčšou pravdepodobnosťou sa môžeme v najbližších mesiacoch tešiť na prísun ďalších videí či obrázkov. „Baba Jaga", samozrejme, príde rozstrieľať aj naše kiná, konkrétne 23. februára 2017. Po Fifty Shades Darker tak priateľky zoberieme na poriadny film my. 

Keanu Reeves sa vracia čoby nekontrolovateľný zabijak. Debutový trailer pre John Wick 2 poteší každého fanúšika akčného žánru!
Zdroj: Lionsgate

Domov
Zdieľať
Diskusia