Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2017, 13:36
Čas čítania 0:00
František Kulhánek

Juhokórejská hra na kočku a myš si drží zbesilé tempo a ponúka dej plný prostitútok, krvi a originálneho humoru

FILMY A SERIÁLY JUŽNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Ázijská Neesonovka ako sa patrí!

Ďalší kórejský zárez do čierneho. Pred bezmála desiatimi rokmi sa ázijskými kinami hnal krvou, násilím a adrenalínom nadupaný thriller, ktorý je však u nás pomerne v úzadí. Poďme sa na juhokórejského Liama Neesona pozrieť bližšie. Štvanec alebo niekedy tiež Biele mäso nám ponúka zaujímavú spleť postáv na čele s antihrdinom, bývalým policajným inšpektorom, dnes už len skrachovaným detektívom, ktorý si privyrába ako majiteľ eskortnej služby. Akonáhle však zistí, že mu z neznámych príčin miznú dievčatá, je ochotný riskovať aj vlastný život, aby si tak zachránil svoj biznis. Proti nemu sa stavia sériový vrah, ktorý si do svojho domu objednáva prostitútky, no namiesto poriadnej zábavy si s nimi užíva trochu inakším spôsobom. Na päty im pritom šľape policajný zbor, ktorý sa aspoň ako-tak pokúša vniesť do celého pátrania trochu disciplíny.

Juhokórejská hra na kočku a myš si drží zbesilé tempo a ponúka dej plný prostitútok, krvi a originálneho humoru
Zdroj: Ace Entertainment

Noc vo veľkomeste už je na spadnutie, čo znamená, že telefónne linky s dychtivými záujemcami o lacný sex sa začínajú postupne hromadiť. To však ešte nikto zo zainteresovaných netuší, že ich čaká dlhý a nervydrásajúci večer. Dievčatá ponúkajúce svoje telo ako predajný artikel sa tak opäť púšťajú do práce. Jung-hove zárobky však nie sú také ako by si predstavoval a celá situácia sa ešte zhorší, keď začne podozrievať konkurenčné podniky z únosov jeho dievčat. Pri ďalšom telefonáte podozrivého si už však dá pozor a rozhodne sa neznámeho muža aj s jeho pracovníčkou Mi-jin sledovať. Nanešťastie mu auto vykĺzne z dohľadu a po Mi-jin nie je zrazu ani stopy. Telefón zostane nedostupný a veľké pátranie sa môže začať. Skrýva tajomný klient Young-min skutočne vo svojom dome mŕtve telá, alebo je to len obyčajný chlapík s chuťou na sex? Jedno mesto, dvaja muži, policajný zbor a čas, ktorý letí neuveriteľným tempom.

Juhokórejská hra na kočku a myš si drží zbesilé tempo a ponúka dej plný prostitútok, krvi a originálneho humoru
Zdroj: Ace Entertainment

Temné a brutálne scény sú navyše konštantne popretkávané s vtipnými hláškami a absurditami, ktoré vás pobavia i cez drsný príbeh. Studnicou nevyčerpateľných zásob pre vtipné námety sa stali najmä juhokórejský policajti, ktorí sú takmer v každom filme, v ktorom sa objavia aspoň raz zosmiešnení či sparodizovaní. Inak tomu nie je ani teraz. I keď nám tvorcovia odhaľujú celú situáciu už na začiatku, film má i tak neuveriteľné tempo a divákovu pozornosť si dokáže udržať po celých 120 minút svojej dĺžky. Navyše aj cez vyzradenie zápletky film nestráca ani kúsok so svojho napätia a právom sa radí k tomu najlepšiemu, čo juhokórejská produkcia v posledných rokoch nakrútila.

Domov
Zdieľať
Diskusia