Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2017, 13:00
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Daisy Ridley si v chystanom filme Ophelia inšpirovanom Williamom Shakespeareom zahrá osudovú Hamletovu lásku

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Daisy pokračuje v zaujímavom výbere hereckých rol.

Daisy Ridley rozhodne neplánuje postaviť celú svoju kariéru výhradne na Star Wars. Nedá sa asi namietať, že práve The Last Jedi je momentálne najočakávanejším filmom tejto mladej herečky, lenže Daisy má v zálohe ešte niekoľko zaujímavých projektov. Chvíľu sa síce uvažovalo, že by mohla stvárniť Laru Croft v chystanom reboote Tomb Raidera, rola bola napokon priklepnutá Alicii Vikander. Daisy však uvidíme aj v novej verzii detektívnej klasiky Murder on the Orient Express, kde sa zaskvie po boku takých velikánov, ako Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Johnny Depp či Michelle Pfeiffer. No a následne by sme ju mali vidieť v zaujímavo znejúcej dráme Ophelia, z ktorej už máme dokonca aj prvý obrázok.

Daisy Ridley si v chystanom filme Ophelia inšpirovanom Williamom Shakespeareom zahrá osudovú Hamletovu lásku
Zdroj: Covert Media

Dráma režisérky Claire McCarthy si za predlohu vybrala knihu Lisy Klein. Tá pracuje s premisou známej hry Hamlet od Williama Shakespearea. Román sa však od klasickej hry veľmi líši. Celý dej je totiž rozprávaný práve z pohľadu Ophelie, Hamletovej lásky. Tvorcovia snímku popisujú ako „dynamické prerozprávanie Shakespeareovho originálu, ktorý nám odhalí neznámy príbeh lásky medzi Opheliou a princom Hamletom.“ Film bude zasadený do 14. storočia, dialógy však nebudú veršované, ale v klasickej angličtine. Hamleta si zahrá George MacKay a herecky sa predstavia sa aj Naomi Watts, Clive Owen, Tom Felton či Devon Terrell. Presný dátum premiéry zatiaľ nie je známy, bude to však zrejme niekedy v roku 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia