Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2017, 16:27
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Netflix chystá adaptáciu originálneho komiksu The Umbrell Academy o rodine superhrdinov, ktorí sa snažia odhaliť záhadnú smrť svojho otca

FILMY A SERIÁLY THE UMBRELLA ACADEMY
Uložiť Uložené

Oceňovaná predloha Gerarda Waya a Gabriela Bá má rozhodne slušný potenciál.

The Umbrella Academy je komiksová séria, za ktorou stojí spevák Gerard Way a ilustrátor Gabriel Bá. Komiks pozbieral chválu kritikov aj fanúšikov, šance sa teda chopil Netflix a rozhodol sa, že nám prinesie seriálovú adaptáciu. Fanúšikov síce trochu zamrzelo, že seriál bude hraný a nie animovaný, samotný Gerard Way sa však vyjadril, že je nesmierne rád, že sa jeho diela chopil práve Netflix.

O čom ale The Umbrella Academy vlastne je? V centre príbehu je dysfunkčná rodina superhrdinov s menami, ako The Monocle, Spaceboy, The Kraken, The Rumor, The Séance, Number Five, The Horror či The White Violin. Spoločne sa snažia objasniť záhadnú smrť svojho otca, ale táto úloha nie je práve jednoduchá. A to hlavne kvôli ich rozdielnym povahám a schopnostiam.

Netflix chystá adaptáciu originálneho komiksu The Umbrell Academy o rodine superhrdinov, ktorí sa snažia odhaliť záhadnú smrť svojho otca
Zdroj: Dark Horse Comics

Cindy Holland z Netflixu sa vyjadrila, že producentov zaujala originalita a vizuálna štylizácia predlohy, ako aj fakt, že hlavné postavy majú od tradičných superhrdinov veľmi ďaleko. „Seriál zachová atmosféru predlohy - bude temný aj humorný, nadprirodzený, ale zároveň ukotvený v realite,“ dodala. Ako hlavný producent bude na projekt dohliadať Steve Blackman (Fargo), scenár k pilotu napíše Jeremy Slater (The Exorcist). Samotný Gerard Way bude na adaptácii participovať ako jeden z producentov. Netflix plánuje nakrútiť 10 epizód a dočkať by sme sa ich mali niekedy v roku 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia