Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2017, 10:56
Čas čítania 0:00
Ján A.

Vikingovia bližšie predstavujú osudy i fotografie nováčikov 5. série

FILMY A SERIÁLY VIKINGS
Uložiť Uložené

Akým smerom budú pokračovať Vikingovia?

Premiéra 5. série Vikingov nás síce čaká až v novembri, no už teraz poznáme nováčikov 20 epizód. Sú nimi Jonathan Rhys Meyers (biskup Heahmund), Alexander Ludwig (Bjorn Ironside) a Alex Høgh Andersen (Ivar the Boneless). Práve prvý menovaný bistkup, mimoriadný náboženský fanatik a bojovník, bude najväčšou hrozbou pre synov Ragnara Lothbroka (Travis Fimmel), pričom už záverečné momenty finále minulej série nám predstavili Heahmunda a jeho skupinu kresťanských bojovníkov. Silný Ivar povedie Vikingov do boja. Dokáže súboj týchto dvoch nových postáv obnoviť zašlú slávu seriálu?

V novom rozhovore pre stránku Entertainment Weekly hovorí tvorca a scenárista Michael Hirst o novinkách z natáčania novej série. Okrem spomínaného nosného konfliktu sa vyjadril napríklad aj k stavbe Yorku, ktorá značne narástla. Postavili nový obrovský komplex, ktorý obsahuje rozsiahle ulice i úzke kľukaté uličky. Práve v tomto meste dôjde k bitky medzi Ivarom a Heahmundom. 

Michael Hirst taktiež okomentoval aj tretiu novú rolu. Podľa jeho slov sa Bjorn ocitne v odlišnom druhu mora, na ktoré nie je vôbec zvyknutý: „Vždy som vedel, že skutočný Bjorn Ironside šiel do Stredozemného mora a ocitol sa v dnešnom Tunisku, na okraji Sahary. Jednou z vecí, ktorá nás obmedzovala, bolo, že sme nemohli vytvoriť púšť na západe Írska.“ Nevieme síce, akým spôsobom filmári vyriešia tento problém, ale je isté, že uvidíme ďalšiu zaujímavú morskú cestu s nebezpečnými nástrahami. Ktorá nová postava vás zaujala zatiaľ najviac?

Domov
Zdieľať
Diskusia