Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2017, 13:38
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Sólovka Flasha nám predvedie filmový Flashpoint Paradox. Máme sa pripraviť na reštart celej série a možné preobsadenie Bena Afflecka?

FILMY A SERIÁLY BATMAN BEN AFFLECK
Uložiť Uložené

Affleck síce fámy o preobsadení zmietol zo stola, ale isté pochybnosti ostávajú. V DCEU sa totiž bude meniť minulosť.

Počas DC panelu na tohtoročnom Comic-Cone štúdio Warner Bros. oznámilo, že ich sólovka The Flash bude vychádzať z komiksu Flashpoint z roku 2011. Ten napísal Geoff Johns (momentálne dohliada aj na celé DCEU) a pokiaľ neviete o čo ide, tak vám to v skratke vysvetlíme. Flashpoint je niečo ako reset pre celé univerzum. Barry Allen/Flash (Ezra Miller) sa vďaka svojej rýchlosti dokáže vrátiť v čase. Túto možnosť využije a zachráni svoju matku pred smrťou. Zároveň tým ale „trochu" rozhádže časový sled udalostí, ako ich poznáme. Nuž, všetci vieme, že podobné čachrovanie s časom sa nezaobíde bez komplikácií. Prečo sa však do podobného reštartu v DCEU budú púšťať už po nejakých šiestich či siedmich filmoch? Má tento krok vôbec zmysel? Pravdaže. Možno pôjde o akýsi nový začiatok. DCEU nevykročilo tou úplne správnou nohou. Pohrávaním sa s časom a menením minulosti by tvorcovia získali možnosť isté dejové linky prekopať a (v krajnom prípade) preobsadiť niektoré postavy.

Sólovka Flasha nám predvedie filmový Flashpoint Paradox. Máme sa pripraviť na reštart celej série a možné preobsadenie Bena Afflecka?
Zdroj: Warner Bros.

Momentálne samozrejme vôbec nie je jasné, ako veľmi budú tvorcovia z komiksu Flashpoint čerpať. Koniec-koncov, ešte nemajú ani režiséra. Ak by však skutočne došlo k podobnému reštartu, opäť sa vynárajú pochybnosti či Ben Affleck ostane v úlohe Batmana. Ten na Comic-Cone veľmi jasne deklaroval, že rola Batmana je úplne najlepšia na svete a fanúšikov uistil, že sa objaví aj v sólovke The Batman od Matta Reevesa. Svoj postoj zopakoval aj pre magazín Entertainment Weekly: „Môj postoj ostáva stále rovnaký,“ vyjadril sa Affleck. „Urobil som dva filmy a vždy budem mať záujem urobiť aj tretí, pokiaľ ho vo Warner Bros. budú chcieť spraviť. Takže, keď Batphone zazvoní, určite ho zdvihnem,“ zažartoval. O nadchádzajúcej Justice League povedal: 

Odporúčané
Air je krásnou aj vtipnou poctou tým, na ktorých sa takmer zabudlo. Ben Affleck znova ukázal, že je špičkový režisér (Recenzia) Air je krásnou aj vtipnou poctou tým, na ktorých sa takmer zabudlo. Ben Affleck znova ukázal, že je špičkový režisér (Recenzia) 6. apríla 2023, 10:30

„Myslím, že sme našli ten správny tón. Rád na tom budem pracovať tak dlho, ako ma budú chcieť. Nakoniec určite nájdu niekoho iného a som si istý, že ten koho nájdu, bude skvelý. Ale kým to robím ja, odvediem najlepšiu prácu, akú dokážem.“

Z jeho výrokov sa teda môžeme iba domnievať, na koľko filmov má podpísanú zmluvu. Ak by sme to brali doslovne, tak sú to celkovo 3 projekty. Sem spadá Batman v Superman, Justice League a Reevesov The Batman. Pokiaľ však zvážime Affleckov entuziazmus, ktorý prejavil o rolu Netopierieho muža, zdalo by sa, že na odchod rozhodne nepomýšľa. Je tu však jedno veľké „ale", a to sa volá práve Flashpoint. Ako ale do Flashovho príbehu zapadá samotný Batman?

Sólovka Flasha nám predvedie filmový Flashpoint Paradox. Máme sa pripraviť na reštart celej série a možné preobsadenie Bena Afflecka?
Zdroj: Warner Bros.

V komikse Flashpoint totiž Batmanom nie je Bruce Wayne, ale jeho otec Thomas Wayne. Toho v Batman v Superman stvárnil Jeffrey Dean Morgan. Malý Bruce totiž zahynul pri osudnej prestrelke a namiesto neho prežili jeho rodičia. Rola jeho matky Marthy Wayne (v BvS ju hrala Lauren Cohan) vás asi tiež prekvapí - v realite Flashpointu sa totiž stala Jokerom. Prichádza podobná teória vôbec do úvahy? Môžete namietnuť, že tejto línie sa tvorcovia držať nebudú, lenže samotný Jeffrey Dean Morgan si už neodpustil drobné teasovanie. Na svoj twitter totiž postol fotku seba a Lauren Cohan a pridal komentár: „Povedali ste... #Flashpoint?“

Jeden aby sa v tom všetkom vyznal! Zdá sa, že nám nezostáva nič iné, než si počkať na bližšie informácie. Ako sa k tejto možnosti staviate vy? Myslíte si, že Jeffrey Dean Morgan sa naozaj stane novým Batmanom? Budú podľa vás Flashpoint adaptovať zo stránok komiksu, alebo si tvorcovia doprajú trocha voľnosti? O váš názor sa s nami podeľte v komentároch.

Domov
Zdieľať
Diskusia