Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2017, 10:05
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Scenárista Game of Thrones bude pracovať na piatom spin-off seriáli spoločne s Georgeom R. R. Martinom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Bryan Cogman sa postará o návrh pre piaty spin-off Game of Thrones.

George R. R. Martin pred pár mesiacmi oznámil, že okrem štyroch plánovaných spin-off seriálov pre Game of Thrones, sa pomaly pracuje aj na tom piatom. HBO vytvorilo a oznámilo štyri oficiálne scenáristické tímy, takže netušíme, či ide o istú vec, no Martin by si to všetko asi nevymýšľal. 

Štyri potvrdené tímy sa skladajú z takých tvorcov, ako Max Borenstein (Kong: Skull Island), Jane Goldman (Kingsman: The Golden Circle), Brian Helgeland (Legend) a Carly Wray (Mad MenThe Leftovers). Tí momentálne pracujú buď na spin-offoch alebo prequeloch. George R. R. Martin pritom pomáha ako konzultant zrejme pri všetkých, aj keď oficiálne údajne len pri Goldmanovi a Wrayovej. Piaty nápad pre spin-off vytvorí Bryan Cogman, asistent showrunnerov Davida Benioffa a D. B. Weissa, ktorý sám napísal niekoľko epizód. Bude pri tom úzko spolupracovať s Martinom. Ten sa na to nesmierne teší a tvrdí, že nepozná nikoho, kto by Westeros miloval viac než on (teda okrem samotného Martina a jeho spolupracovníkov Elia M. Garcíu Jr. a Lindu Antonsson, ktorí založili web Westeros.org a spísali s Martinom knihu The World of Ice and Fire). Rovnako ako v prípade predošlých spin-offov, ani tu netušíme, o čo konkrétne pôjde. 

HBO nás akurát uistilo, že príchod ďalšieho GoT obsahu rozhodne neuponáhľa a bude sa snažiť vyvarovať kvantity na úkor kvality. Stále je možné, že sa nedočkáme ani jedného ďalšieho seriálu, ak scenáre nebudú dostatočné dobré. Všetkým nám je však jasné, že minimálne jedného sa dočkáme a ďalšie skvelé nápady uvidíme sfilmované neskôr. Game of Thrones je zlatá baňa, ktorej sa HBO len tak nepustí.

Domov
Zdieľať
Diskusia