Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2019, 14:19
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Skala je nezabudnuteľnou peckou so skvelým hereckým triom a dodnes patrí k tým najlepším akčným filmom vôbec

Skala je nezabudnuteľnou peckou so skvelým hereckým triom a dodnes patrí k tým najlepším akčným filmom vôbec
Zdroj: Medusa Film
FILMY A SERIÁLY THE ROCK TIP NA FILM
Uložiť Uložené

Opäť ti prinášame niekoľko filmových tipov na víkend.

Vitaj pri ďalšej časti našej pravidelnej rubriky Tipy na filmy. Aj tentokrát ti odporučíme trojicu filmov, ktorým by si podľa nás určite mal dať šancu.

Oskar A. – Skala (The Rock, 1996, réžia: Michael Bay)

Skala je mnohými považovaná za jeden z najlepších akčných filmov vôbec. A je rozhodne nemôžem nesúhlasiť. Režisér Michael Bay spravil v tomto prípade všetko na výbornú a vzišla z toho nezabudnuteľná pecka s parádnymi a nápaditými akčnými scénami, výborným humorom aj skvelým ústredným triom.

Po vizuálnej stránke Skale jednoducho niet čo vytknúť, pričom ten úžasný soundtrack sa dá počúvať donekonečna. Ak si však túto snímku predsa len nevidel, tak vedz, že príbeh sa sústredí na trochu divného chemického špecialistu z FBI Stanleyho Goodspeeda (Nicolas Cage) a starého britského agenta Masona (Sean Connery), ktorý bol tri dekády držaný v tajnom väzení.

No a táto nesúrodá dvojka je jedinou nádejou na zastavenie generála Francisa Hummela (Ed Harris) a jeho po zuby ozbrojených mužov. Tí sa totiž ukrývajú na Alcatraze, kde majú nielen rukojemníkov, ale aj rakety so smrtiacim nervovým plynom, ktorými mieria priamo na San Francisco. Skala je totálna srdcovka! 10/10

Barbara L. – Minding the Gap (2018, réžia: Bing Liu)

Dokument Minding the Gap sleduje troch priateľov, ktorých spojila láska k skateboardingu. Zack, Keire a Bing trávili detstvo v skate parkoch a v uliciach malého amerického mesta Rockford. Bing Liu sa počas rokov venoval natáčaniu seba a svojich kamarátov, z čoho nakoniec vznikol jeho dokumentárny debut.

Odporúčané
Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun 18. februára 2024, 13:30

Na prvý pohľad sa ti môže zdať, že sleduješ amatérske zábery o tom, ako chlapci zabíjajú nudu a ukazujú ti, aké skateboardové triky sa naučili v detstve. S pribúdajúcimi minútami ale pochopíš, že Bing stojaci za kamerou mal v úmysle ukázať omnoho viac zo života troch tínedžerov a zachytil neľahkú cestu do dospelosti.

Výsledkom sú dojemné výpovede mladých ľudí a ich blízkych, ktorí sa snažia vyrovnať so svojimi traumami a túžia po zmene. Všetci traja chcú odísť zo svojho rodného mestečka a vymaniť sa zo stereotypného života. Barack Obama zaradil Minding the Gap do svojho zoznamu obľúbených filmov za rok 2018, pričom možno sa aj tebe vryje do pamäti tak, ako nám a odporučíš ho kamarátom. 8/10

Peter P. – Miesto splnených túžob (The Place, réžia: Paolo Genovese, 2017)

Predchádzajúci projekt Paola Genoveseho Perfect Strangers máme v redakcii veľmi radi. Preto sa patrí upozorniť aj na jeho najnovší počin. Aj tentoraz ide o konverzačku odohrávajúcu sa v jednej miestnosti.

V kaviarni nazvanej The Place sedí tajomný muž, schopný plniť ľuďom ich túžby. Očakáva však za to protislužby, ktoré dotyčným otvárajú tie najtemnejšie dvere. Snímka čerpá svoju silu zo svojho námetu. S postavami tak môžeš polemizovať o tom, akú cenu si ochotný zaplatiť za vyplnenie svojich snov. Dialógy sú nesmierne výživné a scenár je omnoho prepletenejší, než by sa spočiatku mohlo zdať.

Odporúčané
Recenzia Bones & All: Timothée Chalamet podrezáva hrdlá a konzumuje ľudí aj s kosťami. Pri sledovaní filmu ťa možno napne Recenzia Bones & All: Timothée Chalamet podrezáva hrdlá a konzumuje ľudí aj s kosťami. Pri sledovaní filmu ťa možno napne 23. novembra 2022, 17:30

Skvelé herecké výkony sú pri podobnom type filmu samozrejmosťou, no a tento nie je výnimkou. Miesto splnených túžob je inteligentným a komorným titulom, pri ktorom sa napriek jeho konceptu nebudeš nudiť. Dokáže totiž strhnúť, prekvapiť a súčasne aj dávať množstvo podnetov na premýšľanie. K úplnej spokojnosti chýba iba údernejšia pointa. 8/10

Domov
Zdieľať
Diskusia