Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2019, 14:04
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

V telke uvidíš historický veľkofilm Alexander Veľký aj dobrodružného Stroskotanca s Tomom Hanksom

V telke uvidíš historický veľkofilm Alexander Veľký aj dobrodružného Stroskotanca s Tomom Hanksom
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ktorým filmom na obrazovkách slovenských televízií sa podľa nás oplatí dať šancu v najbližších dňoch?

Ubehol nám ďalší týždeň, a tak sa opäť raz pripomíname s našim výberom toho najzaujímavejšieho, čo ponúknu slovenské stanice. Poďme teda na to.

Stroskotanec (Cast Away, 2000, r: Robert Zemeckis)

Tento slávny príbeh s Tomom Hanksom o systémovom inžinierovi firmy FedEx, ktorého hektický život sa zmení v momente, keď sa po havárii lietadla ocitne sám na opustenom ostrove, určite nemusíme nijako bližšie predstavovať.

Tvorca Forresta Gumpa tu z Hanksa opäť raz vytiahol skvelý herecký výkon, no a ak si Stroskotanca ešte stále nevidel, teraz je ten najvyšší čas napraviť to. Snímka pobeží na Markíze v nedeľu o 13:30.

Alexander Veľký (Alexander, 2004, r: Oliver Stone)

Ako už naznačuje samotný názov, tento historický veľkofilm mapuje život legendy a dobyvateľa Alexandra Veľkého, ktorý už vo veku 32 rokov vytvoril obrovské impérium. Sústredí sa na jeho dospievanie, cestu k sláve aj osamelú smrť.

Pre niekoho síce môže byť film zdĺhavý, na strane druhej však pohltí pútavým vizuálom a skvelými výkonmi mnohých hereckých hviezd. Odvysiela ho Dajto, a to v nedeľu o 20:15 a následne v pondelok o 02:50.

Hlava 22 (Catch-22, 1970, r: Mike Nichols)

Filmová adaptácia rovnomenného a nesmierne úspešného románu od autora Josepha Hellera, ktorý rozpráva o nezmyselnosti vojny, sa dostala na filmové plátna pod taktovkou skúseného režiséra Mikea Nicholsa.

Nie je preto prekvapením, že snímka dodnes patrí medzi najlepšie protivojnové filmy vôbec, a to aj vďaka zachovaniu atmosféry predlohy, výbornému obsadeniu a skvelému absurdnému humoru. Hlavu 22 si môžeš vychutnať na Dvojke v nedeľu o 21:00.

Straight Outta Compton (2015, r: F. Gary Gray)

Kým do kín neprišlo Bohemian Rhapsody, išlo o najúspešnejšiu hudobnú biografiu. Snímka pojednáva o piatich mladíkoch, ktorí dokázali vypadnúť z nebezpečných ulíc Comptonu a založili skupinu N. W. A.

Sviežu životopisnú drámu Straight Outta Compton od režiséra Vyjednávača či Ctihodného občana by si tak určite nemal nechať ujsť žiadny fanúšik tohto hudobného žánru. Uvidíš ju na JOJke v nedeľu o 22:45 a na JOJ Plus v utorok o 22:00.

Vodný svet (Waterworld, 1995, r: Kevin Reynolds)

No a na záver sa presunieme do tohto post-apokalyptického dobrodružstva, kde je kvôli roztopeným ľadovcom celá Zem pod vodou a tie posledné zbytky ľudstva, ktoré prežívajú na umelých plavidlách a plávajúcich mestách, sú napádané zlovestnými pirátmi.

V hlavnej úlohe sa tu predstavil sympaťák Kevin Costner, snímka si ťa však získa aj originálnym nápadom, výbornou výpravou, hudbou aj akčnými scénami. Vodný svet pôjde na JOJ Plus vo štvrtok o 20:10.

Za zmienku však rozhodne stoja aj snímky, ako napríklad Harry Potter a Polovičný princ (Markíza - piatok o 20:30 a v sobotu o 15:25), James Bond: Jeden svet nestačí (JOJ Plus - v sobotu o 20:10, JOJ - v nedeľu o 11:45), Batman začína (Markíza - v sobotu o 12:40, Dajto - v pondelok o 20:15), Pán prsteňov: Dve veže (Markíza - v sobotu o 09:20) či Horúce strely 2 (JOJ Plus - v nedeľu o 17:20 a v pondelok o 23:20).

 
Domov
Zdieľať
Diskusia