Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2019, 14:47
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Prvá časť finále Game of Thones prinesie prekvapivé návraty. Ktoré stratené postavy uvidíme?

Prvá časť finále Game of Thones prinesie prekvapivé návraty. Ktoré stratené postavy uvidíme?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Dokáže 8. séria uzavrieť všetky podstatné dejové línie?

Záver populárneho fantasy Game of Thrones je čoraz bližšie a zverejnenie hereckého obsadenia prvej epizódy 8. série môže všeličo napovedať. Samozrejme nebudeme ochudobnení o prítomnosť kľúčových postáv, akými sú Tyrion, Jaime, Daenerys, Jon, Sansa, Arya a mnohí ďalší.

Prejdime ale k postavám, ktorých prítomnosť je prinajmenšom prekvapivá. Po závere 7. série si diváci neboli istí, či Tormund a Beric prežili útok Night Kinga a jeho nového domáceho maznáčika – draka.

K tejto otázke sa s neistotou istý čas vyjadroval i predstaviteľ Tormunda, Kristofer Hivju, no scenár k 7. sérii nakoniec prezradil, že dvojica hrdinov sa objaví aj vo finále, čo potvrdzuje aj obsadenie 8. série.

Prvá časť finále Game of Thones prinesie prekvapivé návraty. Koho smieme očakávať?
Prvá časť finále Game of Thones prinesie prekvapivé návraty. Koho smieme očakávať? Zdroj: HBO

V prvej epizóde by sa mala ukázať taktiež Carice van Houten alias Melisandra, ktorá Varysovi v minulej sérii prisľúbila svoj návrat. Do seriálu sa ale na záver vráti aj rozmaznaný Robin Arryn, ktorý svoju dôveru po smrti matky presunul do „strýka“ Petyra Baelisha. 

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Otázkou zostáva, ako bude reagovať, keď sa dozvie o Malíčkovom odsúdení na smrť. Ďalším faktorom, ku ktorému sa ale bude musieť postaviť, je aj príchod White Walkers. Najneočakávanejší návrat ale patrí bratovi Catelyn Stark.

Prvá časť finále Game of Thones prinesie prekvapivé návraty. Koho smieme očakávať?
Prvá časť finále Game of Thones prinesie prekvapivé návraty. Koho smieme očakávať? Zdroj: HBO

„Popravde, vôbec neviem. Edmure je podľa všetkého vo väzení, ale naďalej žije. Čo sa týka prezrádzania informácií, sú veľmi opatrní. Doposiaľ som od nich nič nepočul. Zdá sa mi, že majú množstvo dejových liniek, ktoré musia uzavrieť. Kto vie, či sa budú chcieť vrátiť aj k tejto," vyjadril sa v minulosti s neistotou o svojej postave Tobias Menzies.

Zdá sa však, že jeho dejová línia nebola zo seriálu vymazaná, ale jej pokračovanie a samozrejme aj záver bude prezentovaný v rámci finále Game of Thrones. Pripomeňme si, že Edmure naposledy zradil svojho strýka, ktorého zapredal rodu Lannisterovcov. Premiéra 8. série je plánovaná na 14. apríla 2019. Viac info nájdeš v tomto vlákne.

Domov
Zdieľať
Diskusia