Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2019, 7:04
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Cítil sa osamelý, preto sa pridal do gangu. 81-ročný dôchodca ide do väzenia

NEWS DROGY VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Osamelosť seniorov je známym problémom, pri zločinoch ale väčšinou nepomáhajú.

The Independet informuje o kurióznom prípade z Veľkej Británie. Do väzenia smeruje 81-ročný dôchodca Ian Hemmens za to, že pomohol uniknúť drogovému dílerovi z miesta činu.

Všetko začala dvojica predajcov heroínu a kokaínu. Tí sa pohádali so svojím „obchodným rivalom“. Jeden z mužov ho držal na zemi a ten druhý ho zatiaľ päť alebo šesťkrát bodol nožom.

Odporúčané
Dôchodca vykrádal banky, dostal za to 12 rokov. Na súde čítal v slnečných okuliaroch záverečnú reč, ktorá trvala až 5 dní Dôchodca vykrádal banky, dostal za to 12 rokov. Na súde čítal v slnečných okuliaroch záverečnú reč, ktorá trvala až 5 dní 15. októbra 2019, 17:56

Muž s nožom následne nasadol k spomínanému dôchodcovi, ktorý ho podľa súdu odviezol z miesta činu na svojom zelenom Citroene C3. 

„Útočníkovi ste pomohli tým, že ste ho odviezli z miesta činu, hoci ste vedeli, že musel byť zapletený do vážneho útoku, videli ste na ňom krv a nepochybne ste vedeli, že bol zapletený do predaja drog,“ povedal podľa denníka sudca na pojednávaní. 

Dôchodca mal tiež muža viesť už deň predtým, díler ho teda rozhodne nenašiel na ulici tesne po útoku. „Bol ste si vedomý toho, že budete využitý ako vodič, ktorý vekom a vzhľadom nebude pútať pozornosť,“ odznelo na súde. 

Útočník, ktorý muža pobodal, sa vďaka seniorovi nakoniec dostal až mimo krajiny a odletel do Bahrajnu. Polícia ho teda zatiaľ nenašla a dokázala odsúdiť iba spolupáchateľa, ktorý dostal 9 rokov. 

Odporúčané
Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli 24. apríla 2024, 9:30

Obhajca dôchodcu pripomenul, že je pomerne nezvyčajné, aby sa pán v takto pokročilom veku zaplietol do podobne závažného zločinu. Dôvodom vraj mala byť osamelosť 81-ročného Hemmensa, ktorý sa skrátka rád rozpráva s cudzími ľudmi a pri jednom z takýchto rozhovorov súhlasil, že svojmu novému kamošovi pomôže s jeho nelegálnymi plánmi. 

Senior si bude musieť odsedieť 9 mesiacov. Po vynesení rozsudku vraj neukázal žiadne emócie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia