Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2019, 17:56
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Dôchodca vykrádal banky, dostal za to 12 rokov. Na súde čítal v slnečných okuliaroch záverečnú reč, ktorá trvala až 5 dní

NEWS LÚPEŽ VÄZENIE
Uložiť Uložené

Mal na to právo a zrejme si povedal, že ho chce využiť naplno.

Čakalo ho 12 rokov za mrežami za pokus o vraždu, vylúpenie troch bánk a porušenie tamojších zákonov o zbraniach. Okresný súd v nemeckom Hamburgu nemal so 71-ročným Michaelom Jauernikom zľutovanie. Na súde v Nemecku má odsúdený právo „posledného slova“, môže sa trebárs ospravedlniť za svoje konanie, píše CNN s odvolaním sa na nemeckú RTL.

No a lúpežník neváhal, svoje právo využil a trvalo to celých 5 dní. Počas svojej záverečnej reči mal celý čas slnečné okuliare a mal na celý proces ťažké srdce. Podľa neho boli nekompetentní ako vyšetrovatelia, tak aj jeho právnici. Vraj má viac vedomostí ako oni. Aby toho nebolo málo, keď súd čítal rozsudok, Jauernik sudcu neustále prerušoval.

Dôchodca pritom nie je žiadne neviniatko. Už pred desiatkami rokov ho odsúdili za bankové lúpeže, vo väznici Fuhlsbüttel v Hamburgu dokonca viedol vzburu. Lúpežníkov právnik povedal, že sa chystá odvolať. Ktovie, možno nás v blízkej budúcnosti čaká ďalšie „posledné slovo“.

Domov
Zdieľať
Diskusia