Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2019, 16:13
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Biely dom opäť perlil, Trumpov tlmočník nazval talianskeho prezidenta „Mozzarellou“

NEWS DONALD TRUMP USA
Uložiť Uložené

Chybám a sporným výrokom sa však nevyhol ani samotný Trump.

Donald Trump včera v Bielom dome privítal talianskeho prezidenta Sergia Mattarellu. Na tom by nebolo nič zvláštne, no americký prezident má schopnosť vytvárať trápne a komické situácie prakticky všade. 

Ľudia tak na zázname z približne hodinovej tlačovky objavili niekoľko momentov, ktoré naozaj upútali pozornosť. 

Podľa niektorých Trump už na úplnom začiatku skomolil meno talianskej hlavy štátu, keď prezidenta oslovil ako „Mottarellu“ alebo dokonca „Motorolu“.

Väčšia perla však prišla už o pár sekúnd neskôr, keď Trump uviedol, že „Taliansko a Spojené štáty zdieľajú politické a kultúrne dedičstvo už tisícky rokov, od čias antického Ríma,“ čo je samozrejme nezmysel, keďže USA vznikli až v roku 1776.  Zrejme však chcel odkázať na základy republiky a demokaracie.

Odporúčané
Donald Trump si uťahuje z klimatickej aktivistky Grety Thunberg: „Vyzerá ako veľmi štastné dievča!“ Donald Trump si uťahuje z klimatickej aktivistky Grety Thunberg: „Vyzerá ako veľmi štastné dievča!“ 24. septembra 2019, 14:09

Všetko dorazil oficiálny tlmočník Bieleho domu, ktorý potom pána prezidenta Mattarellu nazval „Mozzarella“, hoci talianska menšina má v USA približne 17 miliónov obyvateľov, teda celých 5 % a on po taliansky určite vie.

Internet sa ale najviac zabáva na výraze talianskej prekladateľky, ktorá na tlačovke sedela priamo za Trumpom a kamery tak celý čas zachytávali jej reakcie. 

Podľa mnohých bola z toho, čo za celých 60 minút počula a musela prekladať, viackrát šokovaná a prekvapená

Domov
Zdieľať
Diskusia