Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2019, 16:31
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Matt Damon odmietol ponuku hrať v Avatarovi. Stálo ho to okolo 250 miliónov dolárov

Matt Damon odmietol ponuku hrať v Avatarovi. Stálo ho to okolo 250 miliónov dolárov
Zdroj: Fox/Disney
FILMY A SERIÁLY AVATAR
Uložiť Uložené

Damona to bude mrzieť do konca života.

Všetci herci sa môžu „pýšiť“ rolami, ktoré odmietli. Niektoré za to naozaj nestáli, no a v niektorých prípadoch si herci bijú hlavy o stenu aj dekády neskôr. Z filmov, ktoré odmietli, sa totiž v niektorých prípadoch vykľuli legendy či počiny tak úspešné, že by hercom zarobili desiatky miliónov dolárov. Na túto tému vtipne reagoval aj Will Smith, ktorý kedysi dávno odmietol rolu Nea. Po pozretí videa nižšie budeš úplne chápať, prečo tak urobil. 

Niečím podobným si prešiel aj Matt Damon. Jeho kariéra je plná skvelých, kriticky úspešných a zárobkových filmov. Herec si skutočne vedel vyberať roly a zaujímavé projekty. Aj on vo svojom živote urobil pár chýb. Jednou z nich bolo odmietnutie ponuky zahrať si v Avatarovi od Jamesa Camerona. Damon sa o tom rozhovoril v rozhovore pre GQ.

Jim Cameron mi ponúkol Avatara. Urobil tak so slovami: ’Počúvaj. Nikoho nepotrebujem. Na tento film nepotrebujem žiadnu hviezdu. Ak to nevezmeš, nájdem nejakého neznámeho herca a obsadím ho do role, pretože tento film ťa skutočne nepotrebuje. Ak však rolu vezmeš, dám ti 10 percent z’... 

Bohužiaľ, časopis už neuviedol, či herec narážal na percentá z tržby alebo z čistého zisku. Ak by šlo o 10% z tržieb, hovorili by sme o sume viac ako 250 miliónov dolárov. V tej dobe nikto netušil, či Avatar môže byť hit, tobôž nie taký obrovský.  Ak však išlo o percentá zo zisku, tam už tápeme v tme. Snímka bola nesmierne drahá, v kinách však zarobila obrovské peniaze, nehovoriac o televíznych právach, merchandisingu a ďalších príjmoch zo značky.

Odporúčané
Porsche Panamera Turbo S 2014: Facelift a až 570 koní! Porsche Panamera Turbo S 2014: Facelift a až 570 koní! 2. novembra 2013, 12:26

Tak či onak, Damon prišiel o stovky miliónov dolárov. Vzhľadom na množstvo percent môžeme usúdiť, že šlo o hlavnú rolu Jakea Scullyho, ktorú nakoniec získal Sam Worthington. Ten však určite dostal omnoho menšiu výplatu.

Domov
Zdieľať
Diskusia