Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2019, 18:26
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Problémový sused v Česku mal úmyselne vyhodiť bytovku do vzduchu. Zranilo sa deväť ľudí, jedna osoba zomrela

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Hlavný podozrivý mal dlhodobé problémy s ostatnými obyvateľmi bytovky. V minulosti sa im vyhrážal a raz založil v budove požiar.

Českou obcou Lenora v okrese Prachatice v Juhočeskom kraji otriasol poriadny výbuch. Podľa najnovších informácií TV Nova malo ísť o úmyselne zapríčinenie. Postarať sa o to mal problémový sused, ktorý na následky výbuchu zahynul. Polícia prípad vyšetruje ako všeobecné ohrozenie na životoch.
 
V pozostatkoch bytového domu sa hasičom podarilo nájsť tri desaťkilové propán-butánové fľaše rozmiestnené po jednotlivých poschodiach. Podozrivý mal tiež po chodbách vyliať kanister benzínu. Na miesto činu bol privolaný aj statik. Na jeho verdikte závisí, či sa budú môcť obyvatelia vrátiť do svojich príbytkov.

Odporúčané
Výbuch sopky v Rusku spôsobil fialové sfarbenie oblohy po celom svete Výbuch sopky v Rusku spôsobil fialové sfarbenie oblohy po celom svete 18. septembra 2019, 15:47

V dôsledku výbuchu zomrela jedna osoba a deväť sa zranilo, z čoho dvaja vážne. Poškodené sú aj bytovky v okolí výbuchu. Podľa statika sa však nebudú musieť zbúrať. Konfliktný sused, ktorý je aktuálne hlavným podozrivým, mal mať údajne dlhodobé problémy s ostatnými obyvateľmi bytovky.
 
V minulosti sa im vraj vyhrážal a už raz založil v budove požiar. Niektorí susedia vraj majú v pláne podať trestné oznámenie na úrady, ktoré v tom čase nijako nezasiahli.

Domov
Zdieľať
Diskusia