Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2019, 6:55
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Rezervovali si luxusné Airbnb na Ibize za 10-tisíc €, po príchode zistili, že neexistuje

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Dovolenka snov? Skôr nočná mora.

Britská dvojica Ian a Denise Feltham si plánovala dovolenku na exotickom ostrove v Španielsku. Nedopadla však podľa ich predstáv. Namiesto vysnívaného oddychu na najvyššom poschodí v luxusnom apartmáne ich čakalo nemilé prekvapenie: ubytovanie, za ktoré vopred cez službu Airbnb zaplatili v prepočte okolo 10-tisíc €, neexistuje.

Fejková ponuka na Airbnb

Hoci ponuka dnes už na Airbnb nie je dostupná, podľa informácií CNN išlo o fotografie viacerých apartmánov, ktoré prenajíma complex Las Boas. Manželia hľadali luxusné súkromné ubytovanie pre seba a svojich dvoch psíkov. Našli skvelú ponuku, súkromný apartmán s tureckými kúpeľmi, jacuzzi a mramorovou terasou, ktorý bol navyše blízko k piesočnatej pláži, ich zaujal okamžite.

Odporúčané
Hostiteľ z Airbnb sa priznal, že zabil hosťa, ktorý mu za ubytovanie dlžil peniaze Hostiteľ z Airbnb sa priznal, že zabil hosťa, ktorý mu za ubytovanie dlžil peniaze 6. marca 2019, 15:34

Podľa The Times malo ubytovanie 37 hodnotení a v priemere 4 hviezdičky z 5. Preto dlho neváhali a rezervovali si ho. Ako to už na Airbnb chodí, po schválení majiteľom zaplatili plnú sumu za ubytovanie: astronomických 10-tisíc eur za dva týždne. Z toho tvorila provízia pre firmu niečo vyše tisícky.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Las Boas Ibiza (@lasboass) on

Zamestnanci komplexu však pre CNN potvrdili, že cez Airbnb daný apartmán neprenajímali, pretože neexistuje. Ponuku nevytvorili oni a o žiadnej rezervácii nevedeli. Čo teda robili Briti, keď dorazili na miesto?

Hostitelia sa zdali byť féroví

Lux Travel Collective, hostitelia, ktorí ponúkali tzv. VIP Penthouse na prenájom, boli nápomocní a spočiatku komunikovali s manželmi. Naposledy im na správu odpísali v auguste, v septembri sa na telefónne číslo s thajskou predvoľbou už Feltham nedovolal. Začal mať obavy a požiadal známeho na Ibize, aby si šiel osobne overiť, že ich čakajú. Myslel si totiž, že platba ešte neprešla, povedal pre Times.

Známeho na recepcii informovali, že o takejto ponuke nevedia a konkrétny apartmán neexistuje. Feltham preto požiadal Airbnb o nápravu, podľa ich pravidiel reklamácie však musíš najskôr doraziť na miesto a ak sa nedostaneš dnu, až potom vieš oficiálne podať sťažnosť. Tak sa aj stalo: manželia na dôchodku so svojimi dvoma teriérmi prišli o pár dní na to do Las Boas a od recepčného zistili, že naozaj ich apartmán neexistuje. Museli si teda nájsť narýchlo iné ubytovanie. Naťahovačky s Airbnb sa mohli začať.

Napriek tomu, že manželia ohlásili podvod tak Airbnb, ako aj miestnej polícii, firma sa im ospravedlnila a ponuku na apartmán stiahla až po tom, čo ich kontaktovala redakcia The Times. Plnú sumu im, samozrejme, vrátili, ale inú formu kompenzácie neponúkli. Nevieme, či nejakým spôsobom vyvedú následky voči hostiteľom.

Domov
Zdieľať
Diskusia