Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2019, 15:34
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Hostiteľ z Airbnb sa priznal, že zabil hosťa, ktorý mu za ubytovanie dlžil peniaze

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Austrálčan vyriešil situáciu po svojom.

Austrália zažila v roku 2017 šokujúci prípad usmrtenia 36-ročného Ramisa Jonuziho. Na jeseň toho roku si prostredníctvom aplikácie Airbnb prenajal Ramis izbu v austrálskom meste Melbourne, kde v jednom dome žili Jason Rohan Colton, Craig Levy a Ryan Smart.

Mali voľnú izbu, tak ju prenajímali hosťom populárnej služby, vďaka čomu si vedeli privyrobiť pár desiatok dolárov a znížiť si mesačné nájomné. Keď si však zosnulý Ramis prenajal izbu na 3 dni, zapáčilo sa mu tam tak, že chcel v dome zostať ešte jeden týždeň.

Hostitelia mu to umožnili, ale netušili, že Ramis nemá dosť peňazí na zaplatenie účtu. Za týždeň v dome sa dohodli na sume 210 dolárov.


Rami sa po tomto týždni chystal na odchode a svojim spolubývajúcim a zároveň hostiteľom oznámil smutnú novinu. Nemal dostatok peňazí na zaplatenie nájmu. Nechal mužov skontrolovať mu bankový účet, kde našli len 10 dolárov, a ponúkol sa, že zavolá svojmu zamestnávateľovi, aby zistil, kedy mu príde výplata.

Namiesto toho sa však dočkal fyzického útoku. Hostitelia Jason, Craig a Ryan ho spacifikovali a začali ho mlátiť. Ramisa najskôr hodili o stenu a potom ho škrtili. Vraj ho pôvodne chceli len uviesť do bezvedomia, ale situácia sa im vymkla z rúk.

Napokon Ramis odpadol, muži ho vytiahli na záhradu, kde sa snažil volať o pomoc a kričať, ale oni pokračovali v bitke. Aj naďalej ho škrtili a udierali, za čo zaplatil životom. Muži večer zavolali policajtov, ktorí už mohli len konštatovať, že Ramis zomrel. Obhliadka súdnym lekárom určila za príčinu smrti škrtenie a údery do hlavy.

Z vraždy obžalovaný Jason Rohan Colton však tvrdí, že nespáchal vraždu, ale preberá zodpovednosť za zabitie. Niet vraj pochýb, že zosnulého škrtil a udieral, avšak žalobcovia podľa neho musia dokázať, že Jason chcel Ramisa zavraždiť a či vôbec práve jeho škrtenie spôsobilo smrť.

Domov
Zdieľať
Diskusia