Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2019, 15:44
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Kresťania majú morálnu povinnosť pomáhať migrantom, povedal pápež František počas omše

ZAUJÍMAVOSTI PÁPEŽ
Uložiť Uložené

Mali by sme pomáhať ľuďom, ktorí našu pomoc potrebujú.

Utečenci a migranti z Afriky rozdeľujú Európu. Migračná kríza zasiahla prakticky všetky krajiny starého kontinentu. Aj napriek tomu by sme nemali zabúdať na ľudskosť a pomáhať ľuďom, ktorí sú v núdzi. Podľa pápeža Františka kresťania majú morálnu povinnosť pomáhať migrantom, povedal v nedeľu na špeciálnej omši pri príležitosti Svetového dňa migrantov a utečencov, ktorý si pripomína katolícka cirkev.

„Pravda, ktorá bolí. Tento svet sa stáva stále viac elitárskym a krutejším voči vylúčeným,“ povedal pápež. Pán sa podľa neho osobitne zaujíma o cudzincov, vdovy a siroty, pretože nemajú práva, sú vylúčení zo spoločnosti. Kresťania by podľa neho nemali byť ľahostajní.

Odporúčané
Pápež prišiel na pravidelnú týždennú modlitbu o 25 minút neskôr, lebo sa zasekol vo výťahu Pápež prišiel na pravidelnú týždennú modlitbu o 25 minút neskôr, lebo sa zasekol vo výťahu 1. septembra 2019, 17:02

„Musíme byť pevne odhodlaní vybudovať spravodlivejší svet.“ Pápež je známy tým, že dlhobo bojuje proti nenávistným rečiam voči migrantom. Zároveň rúca zaužívané zvyky Vatikánu, aby sa priblížil bežným ľuďom. V minulosti napríklad bozkával nohy sudánskym vodcom, aby sa už nikdy nevracali k občianskej vojne. Je známy aj tým, že vymenil honosné róby a tróny za obyčajné odevy a stal sa pápežom, s ktorým sa dokáže stotožniť množstvo ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia