Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. septembra 2019, 17:02
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Pápež prišiel na pravidelnú týždennú modlitbu o 25 minút neskôr, lebo sa zasekol vo výťahu

ZAUJÍMAVOSTI PÁPEŽ
Uložiť Uložené

Pápeža museli po výpadku elektriny vo Vatikáne dostať z výťahu hasiči.

Pápež František dnes musel riešiť kuriózny prípad. Na pravidelnú týždennú modlitbu na Námestí svätého Petra totiž nemohol doraziť včas, pretože sa zasekol vatikánsky výťah, ktorý je pre neho jedinou cestou, ako sa dostať na balkón. Pred ľuďmi sa s úsmevom slušne ospravedlnil a prezradil aj dôvod. Nefunkčnosť výťahu mal spôsobiť výpadok elektriny. 

Podľa BBC riešili pápežove oslobodenie hasiči približne 25 minút. 82-ročný Svätý otec je však v poriadku a nič sa mu nestalo. Bohoslužbu odslúžil s meškaním, televízie, ktoré mali na starosti živý prenos, však boli znepokojené, čo sa vlastne deje. Nikto ich totiž o meškaní neinformoval a správa sa neobjavila ani na aktívnom účte pápeža na Twitteri. 

Ešte pred začiatkom omše požiadal otec František zástup ľudí o veľký potlesk pre hasičov. Taktiež vyzval verejnosť, aby prispela ku ochrane klímy a zmenila svoj životný štýl a návyky skôr, ako bude neskoro. 

 
Domov
Zdieľať
Diskusia